V České Lípě měl dnes přednášku známý astrolog a spisovatel Milan Gelnar. Je to dobrá příležitost zjistit, co si o konci světa myslí on.

Četl jsem, že předpovídaný konec světa si vysvětlujete tím, že jde pouze o jakýsi obrat. Že po tomto datu nastane období velkého převratu. Je to tak?

Z mého pohledu se vůbec o konci světa nedá hovořit. To přinesl Hollywood a někteří milovníci katastrofických scénářů. Jedná se pouze o konec jednoho velkého kalendářního cyklu. Nicméně já sám vítám diskusi o tak závažných tématech. Dávají naději, že lidé se budou zamýšlet nad tím, zda tak jak žijí, žijí správně, co je smyslem jejich života a zda by nebylo potřeba něco změnit. Myslím, že většina z nás tuší, že změna je potřebná a má-li být úspěšná, musí každý začít sám u sebe.

Co Vy sám budete 21.12. dělat a co byste doporučil ostatním, aby udělali?

Vzhledem k tomu, že pracuji z domova, tak budu doma a povedu svůj běžný denní život. Nicméně, když už se tento den stal celosvětově vypíchnutý, jako den kdy skončí staré, překonané a začne nové lepší, tak v mysli a duchu formou průběžné tiché meditace, se budu i já účastnit budování toho lepšího. Tedy světa založeného na úctě k matce zemi, životu jako takovému, lásce a porozumění. Vycházet budu z prastaré moudrosti, že „Boj s temnotou není těžký, neboť stačí přinést světlo a temnota ustoupí!". Využiji toho, že po celém světě právě k tomuto datu bude probíhat obrovské množství meditací, které budou mít za úkol svět změnit k lepšímu. A to bych doporučil i ostatním. Pokud by někdo chtěl takovou meditaci vidět, tak v době od 17 hodin bude jedna taková probíhat v Kongresovém centru na Vyšehradě a bude přenášená on-line po internetu.

Budete se o možném konci světa bavit i na Vaší přednášce v Shift-centru? Co všechno se tam mohou lidé dozvědět?

Údajný „Konec světa" samozřejmě zmíním. Napsáno o tom sice už bylo dost a co si myslím já konkrétně si každý může přečíst na stránkách www.astrosfera.cz v rubrice Rok 2012. Nicméně důraz položím na téma mnohem důležitější jak začít, respektive poznat sám sebe. Každý z nás sem přišel s nějakým úkolem. Ten úkol lze z tzv. natálního horoskopu každého z nás vyčíst. Je to vlastně informace o smyslu našeho života. Na přednášce se lidem pokusím jednoduchým a pochopitelným způsobem vysvětlit, jak co funguje a případným zájemcům také sdělím, jaký je právě ten úkol jejich.