„Akce dopadla skvěle, mrazivé počasí diváky neodradilo a přišli jak na doprovodný program, tak na průvod čertů na náměstí TGM. Jsme za to moc rádi, těší nás, že akce lidi baví,“ pochvalovala si sobotní zábavný program s čerty mluvčí českolipské radnice Kristýna Kńákal Brožová.

Před samotným průvodem, který začal v 17 hodin na náměstí T. G. Masaryka, byl na Škroupově náměstí připravený doprovodný program. Pro děti vystoupil se svou show Honza Popleta, ve 14.30 pak náměstím zaburácel koncert AC/DC Tribute.

Komiks, ve kterém ožívá pověst o ševci Nitkovi, jehož z neustálého fantazírování vyléčí až tajemní jezdci pod Ortelem, pokřtilo město Nový Bor ve středu 16. listopadu v 18 hodin v kinokavárně Jiný kafe.
Noční lovci na Ortelu. Nový Bor má nový komiks, ožily v něm lidové pověsti

Pořadatelé kladli důraz především na bezpečnost návštěvníků. „Až na dva drobné incidenty u diváků - drobné poranění ruky o kovovou zábranu a nadýchání se kouře - proběhlo vše bez problémů,“ konstatoval zástupce ředitele městské policie Antonín Doležal.

Průvod alpských čertů zavítal vůbec poprvé do České Lípy v roce 2019. Zábavnou akci uspořádalo Město Česká Lípa ve spolupráci se svou příspěvkovou organizací Kultura Česká Lípa.