ADRA v Lípě chystá blok o dění v Izraeli

Věčně neklidný Izrael. Takový je název další přednášky z cyklu Cestování pokračuje tento pátek v českolipské pobočce ADRA. Přednášku povede od 18.30 Lenka Merhulíková. Pobočka ADRY v České Lípě pořádá cyklus cestovatelských přednášek již poosmé a nyní se blíží do finále. Na poslední přednášku se mohou posluchači těšit ve středu 28. listopadu, kdy Vladimír Ort povypráví na téma Toulání po střeše světa.

Trhy v České Lípě nabídnou tradiční výrobky, přijede i lidový harmonikář

Ovoce i čerstvou zeleninu od kořenové přes zelí až po květák, brambory či český česnek nabídnou tento čtvrtek pravidelné farmářské trhy na českolipském Škroupově náměstí. Po čtrnácti dnech se vrátí na trh i regionálně oceňovaný výrobce přírodních ovocných i zeleninových šťáv Stará dáma Křižany a prodejce paní Kamila Dvořáková z Mimoně s řemeslnými výrobky nebo masné výrobky mistra Hlinky zavařené ve sklenicích. Lidé budou moci koupit také uzenářské speciality řeznictví Mareš, selské výrobky z kravského mléka, český med, čerstvé pečivo, sypané čaje a kávu. Atmosféru na trhu potom oživí lidový harmonikář. Trhy začínají v 8 a trvají do 13 hodin.

Dopravu v centru Nového Boru u náměstí změní nová jednosměrka

Dopravní značka upozorňující na jednosměrný provoz nově přibude v centru Nového Boru. Bude platit pro část rekonstruované části náměstí, a to ve směru od rohu budovy sklářského muzea, po obvodu parčíku až k ústí silnice do ulice Krátká. V té potom zůstane zachován obousměrný provoz kvůli dopravní obslužnosti a možnosti dalšího průjezdu do Liberecké ulice. Řidiči, kteří si na novou úpravu provozu v centru města budou muset zvyknout, mohou být zatím v klidu. Nový dopravní předpis na náměstí začne platit až během následujících týdnů. Nejdříve okolo 19. listopadu, kdy radnice plánuje slavnostně ukončit rekonstrukci náměstí, nejdéle pak do konce listopadu.

Dobrá zpráva pro Bezděz

Na pomník, jenž by měl u příležitosti 1. výročí úmrtí oblíbeného faráře Jana Nepomuka Jiřiště vyrůst na hřbitově v Bezdězu, se vybrala už třetina celkové potřebné částky, která je zhruba 20 tisíc korun. Dále je možné přispívat, a to na účet 670100-2209260996/6210 (variabilní symbol 77). O zaslané částce je pak třeba podat zprávu, a to na e-mailovou adresu: p.kostejn@seznam.cz.