Na trati z Lípy na Benešov bude výluka

Českolipsko - Oprava železničního mostu přinese na začátku září komplikace pro cestující vlakem na trase z České Lípy na Děčín. V úseku mezi Lípou a Benešovem nad Ploučnicí vlaky nepojedou od 1. do 3. září. „Všechny rychlíky, spěšné a osobní vlaky budou po dobu výluky nahrazeny náhradní autobusovou dopravou. Předpokládané zpoždění náhradní autobusové dopravy může dosáhnout cca patnácti minut." informoval Jiří Holub, systémový specialista Českých drah.

Dobrá zpráva pro milovníky fitness

Česká Lípa - Do poloviny listopadu vyroste na městském stadionu v České Lípě, na trávě za časomírou, zcela nové workoutové hřiště, které bude vypadat jako soustava hrazd, bradel a žebřin. O jeho stavbu se postará firma Janesstav s.r.o., které českolipští radní přidělili zakázku. Město vyjde vybudování hřiště na 302 tisíc korun. S nápadem vybudovat tento druh hřiště, které v České Lípě zatím chybí, přišla skupina lidí, kteří se věnují takzvané canisthenice. Tedy venkovnímu cvičení, které využívá pro posílení pouze váhu vlastního těla.

Křtiny zvířat dnes v Doksech

Doksy - ZOOPARK Berousek v Doksech zve na křtiny zvířat, které se uskuteční dnes od 15 hodin za přítomnosti starostky Doks Evy Burešové a profesionálního boxera Luboše Veleckého. Záštitu nad akcí převzalo Karlínské divadlo, kmotry budou herci a zpěváci muzikálu Carmen. Křtít se budou mláďata bílých lvů, tygrů, bílého velblouda a další.

Cyklista skončil po sráže s autobusem v nemocnici

Krompach - Policisté zjišťují okolnosti sobotní srážky linkového autobusu s cyklistou. K nehodě došlo po jedenácté hodině dopoledne v Krompachu, kde se autobus střetl se sedmašedesátiletým mužem na kole. Policisté zatím vyslechli jen jednoho z účastníků nehody, a to čtyřiačtyřicetiletého řidiče autobusu. „Podle něj jela před ním ve směru na Mařenice skupina cyklistů, kteří se na úzké silnici příliš roztahovali. Srovnat se měli až poté, co na ně byl nucen zatroubit. Následně se je rozhodl předjet a přitom se s jedním z nich střetl," popsala mluvčí českolipské policie Ivana Baláková. Cyklista při střetu utrpěl zranění, se kterým byl hospitalizován na traumatologickém oddělení v České Lípě. Vyšetřování nehody i nadále pokračuje.

Tip: Hromadná jízda na in-linech ve Stráži

Stráž pod Ralskem - Čím více nás bude, tím lépe. Hromadná jízda na in-line bruslích se chystá ve Stráži pod Ralskem. Milovníci tohoto sportu si přijdou na své už v sobotu. Společný start je v 18 hodin u vleku areálu vodního lyžování u nádrže Horka ve Stráži pod Ralskem. Jezdci se vydají na trasu dlouhou zhruba 9 až 15 kilometrů. Ve sportovním duchu se ve Stráži ponese hned i sobota 5. září, kdy se u místní sportovní haly rozhoří turnaj dvojic v tenise o pohár starosty města. Hlásit se do turnaje je možné do středy 2. září do 15 hodin. Obě akce pořádá Panda sport.

Kuriozita: Hasiči „zachraňovali" dron

Hasiči ze Zákup minulý týden sundávali ze střechy místního zámku létající dron. Zákupy - Lezecké dovednosti si mohli v praxi vyzkoušet dobrovolní hasiči ze Zákup, kteří minulý týden sundávali ze střechy místního zámku létající dron. Helikoptérka uvízla na střeše přímo nad výběhem zámeckého medvěda. Kdyby dron spadl do výběhu, mohl se o něj medvěd poranit.

Hejtman Půta se drží na stejné pozici

Praha, Liberecký kraj - Podle aktuálního průzkumu společnosti SANEP zůstává hejtman Martin Půta i nadále na 7. místě mezi 14 hodnocenými představiteli krajů. Spokojenost s ním vyjádřilo 34,7 % obyvatel. První místo si udržuje i nadále Michal Hašek. Ten tak se ziskem 50,9 % kladných hlasů obyvatel Jihomoravského kraje zůstává jediným hejtmanem, který získal nadpoloviční podporu obyvatel svého kraje. Nejhůře lidé hodnotili pražskou primátorku Adrianu Krnáčovou.

Farmáři nabídnou ochutnávky džusů a ryb zdarma

Česká Lípa - Poslední prázdninové farmářské trhy na českolipském Škroupově náměstí se ve čtvrtek ponesou především ve znamení ochutnávky českých sladkovodních ryb. Další ochutnávky zdarma nabídne výrobce přírodních čerstvých lisovaných šťáv ze sezónního ovoce a zeleniny. U pěti pěstitelů zákazníci najdou velký výběr čerstvé české zeleniny a ovoce i řezaných květin. Nebudou chybět uzenářské výrobky s vysokým obsahem masa, český med, selské výrobky z kravského mléka, čerstvé kravské mléko, ručně dělané kozí i kravské sýry, čerstvé pečivo ani ručně dělané medové perníčky. Trhy se konají od 8 do 13 hodin.

Trosky zvou na noční prohlídku

Liberecký kraj - Návštěvníci mohou naposledy zavítat na noční prohlídku státního hradu Trosky. Ve středu 27. srpna 2015 budou brány této památky otevřeny až do 22 hodin a 30 minut. „Na noční prohlídku si nezapomeňte vzít i fotoaparát, dalekohled a baterku," doporučují pracovníci hradu. Kdo se na Babu a Pannu vypraví ještě před setměním, může se těšit na jedinečný západ slunce. V pozdějších hodinách je naopak možné pozorovat hvězdnou noční oblohu nebo rozsvícené vesnice v okolí. Při dobré viditelnosti je možné dohlédnout až na liberecký Ještěd. Základní vstupné pro dospělé činí 70 korun, snížené 45 korun.

Na děčínský zámek míří Slavnosti medu a vína

Děčín - Poslední srpnovou neděli se na nádvoří děčínského zámku, které bude ten den slavnostně otevřeno po rekonstrukci, představí místní včelaři na Slavnostech medu a vína. Těšit se můžete na zajímavosti o chovu včel a vše s tím spojené. Zhlédnout můžete například výrobu svíček, ale také jak vypadá rozebraný úl, případně se podívat na živé včely, které jsou umístěny v jižních zahradách. Na své si přijdou nejen milovníci medu, ale také příznivci medoviny. Obojí půjde přímo na místě zakoupit. Včelaři myslí také na děti, pro které připravili pár soutěží a možností něco vyrobit.

Triatlon: Samuel XC se vydařil

Radvanec - Přesně 64 účastníků se postavilo na start jubilejního 10. ročníku závodu Samuel XC triatlon, který se konal v neděli v Radvanci. Vítězem v kategorii mužů a první v absolutním pořadí se stal Pavel Jindra z klubu Eleven Mercedes Mitas, který celou trasu zvládl v čase 1:12:43 hod., na druhém místě se ztrátou dvou minut skončil Michal Švorc (Big Shock Team) a třetí dorazil Jan Francke (Rohozec). V ženské kategorii zvítězila Anežka Lhotáková (CK Šluknovsko Bicykl Kříž Team), jež trať dokončila za 1:40,12 hod. Mezi juniory vyhrál Jakub Češka (Plavecký klub Č. Lípa, 1:35:11 hod.).