Předposlední farmářské trhy nabídnou hlavně vánoční zboží

Česká Lípa - Předposlední letošní farmářské trhy se odehrají tento čtvrtek na Škroupově náměstí v České Lípě. V kurzu budou například uzenářské výrobky řeznictví Mareš, které bude přijímat i objednávky na vánoční jarmark s prodlouženou otevírací dobou, v neposlední řadě sortiment s vánoční symbolikou. Mezi selskými výrobky se objeví například sýry ve tvaru stromečku či kapra, jiný stánek zase nabídne tradiční zdobené medové perníky. Trhy dále nabídnou český med, výrobky z rakytníku, medovinu, přírodní šťávy, malé štoly a vánočky a na stánku čajovny vánoční čaj. Farmářské trhy v České Lípě zakončí příští čtvrtek 4. vánoční jarmark, který potrvá od 8 do 17 hodin.

Na výživném dluží dceři 171 tisíc

Česká Lípa - Z čeho žít a platit svá studia nemá osmnáctiletá dívka z Českolipska. Kvůli svému otci, který dlouhodobě nepřispívá na její živobytí. Na povinném výživném své dceři dluží dokonce 171 tisíc korun. Případem se nyní zabývají českolipští policisté. Muži toto pondělí sdělili podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy. Informovala o tom mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Vandal si „opékal" na cyklostezce

Nový Bor - Zánovní cyklostezka, která vede z Nového Boru do Sloupu v Čechách, už má na sobě pořádný škraloup. Neznámý vandal ji poničil, když si přímo na cestě rozdělal oheň. Její opravou do možné míry město Nový Bor pověřilo pracovníky veřejně prospěšných prací. Poničení je přesto na první pohled patrné.

Hlasy pro Valdštejnskou alej posílejte až do konce roku

Liberec - Až do konce roku prodloužili organizátoři hlasování v soutěži o Alej roku. „Původně mělo hlasování skončit v říjnu. Zájem lidí byl ale veliký a tak jsme se rozhodli ho prodloužit. Navíc si myslíme, že poukázat na význam alejí v tomto období vegetačního klidu, a tedy i v době kácení stromů, je potřeba," vysvětluje vedoucí kampaně Zachraňme stromy Marcela Klemensová. Liberecký kraj má v soutěži alej na Masarykově třídě v Liberci a Valdštejnskou alej v Zahrádkách u České Lípy. Hlasovat můžete na www.alejroku.cz.

Dobrá zpráva pro děti

Liberecký kraj - Radní Libereckého kraje i v letošním roce předají věcné dary dětským domovům Libereckého kraje. Stejně jako vloni obdrží vouchery na nákup hraček a knih dle vlastního výběru. Kraj je zřizovatelem sedmi dětských domovů v České Lípě, Jablonném v Podještědí, Krompachu, Dubé Deštné, Jablonci nad Nisou, Frýdlantu a Semilech. Každý domov obdrží dvě poukázky v celkové hodnotě 5 000 korun. Vouchery převezmou ředitelé těchto příspěvkových organizací během prosince a nakupovat za ně budou moci ještě v průběhu roku 2015.

Má zaplatit půjčku, kterou si nebrala

Doksy - Půjčku, kterou si vůbec nebrala, má nyní zaplatit dvaatřicetiletá žena z Doks. Ta se minulý týden obrátila na policisty s oznámením, že jejím jménem někdo přes internet požádal o půjčku ve výši 3 500 korun. Společnost peníze poslala na účet, který však ženě nepatřil. O tom, že má něco vracet, se dozvěděla až z výzvy, která jí přišla s tím, že dluží přes 6 000 korun. Společnost, která půjčku poskytla, ženu varovala, že pokud dluh a penále neuhradí, bude proti ní zahájené exekuční řízení. Žena tvrdí, že o ničem nemá potuchy a někdo musel zneužít její osobní údaje. Případ řeší dokští policisté.

Škola Pátova zve na jarmark

Česká Lípa - Základní škola Pátova v České Lípě pořádá ve čtvrtek 11. prosince Den otevřených dveří. Od 8 do 11 hodin budou dveře otevřené pro mateřské školy a odpoledne od 14 do 17 hodin pro širokou veřejnost. Součástí pestrého programu, který si škola pro návštěvníky připravila, bude kromě Jarmarku rovněž Vánoční koncert.

Sportovec Českolipska: Posílejte nominace

Českolipsko -  Zástupci sportovních klubů, týmů, oddílů a tělovýchovných jednot z Českolipska mohou nadále zasílat své návrhy pro nominační listinu do ankety Nejúspěšnější sportovec Českolipska za rok 2014. Nominaci sportovců a družstev (v kategoriích jednotlivci, týmy, trenéři, krajánci, handicapovaní sportovci) z českolipského okresu, včetně jejich největších úspěchů z letošní sezony, mohou zasílat také čtenáři Deníku, a to na e-mailovou adresu: radek.valenta@denik.cz.

Volejbalisté Lokomotivy zůstali na třetím místě

Česká Lípa - Třetí místo v tabulce druhé ligy si po dalším soutěžním dvojutkání udrželi volejbalisté Lokomotivy Č. Lípa, kteří v sobotu přivítali druhý celek z Mladé Boleslavi. Domácí hráči sice v dopoledním duelu prohráli 1:3 (-28, 25, -23, -11), ale odpoledne si vše napravili a zvítězili stejným poměrem 3:1 (8, -23, 23, 15).

Do Lípy přijede vánoční kamion

Česká Lípa - Zasněženou krajinou projíždí červený kamion Coca Coly a za doprovodu známé písně „Vánoce jsou tady" přináší vánoční atmosféru do každé domácnosti. Aneb kdo by neznal dnes již legendární vánoční reklamu Coca Coly. Lidé v České Lípě budou moci v letošním roce alespoň částečně prožít reklamu i ve skutečnosti. Ve čtvrtek 11. prosince totiž vánoční kamion Coca Coly dorazí také na náměstí T.G.Masaryka v České Lípě. Od 15 do 19 hodin bude uzavřená část náměstí T.G.Masaryka a také celá Mikulášská ulice.