Pivní slavnosti v Dubé končí. Kvůli podnapilým výtržníkům

Dubá - Po několika potyčkách, které doprovázely červencové Pivní slavnosti v autokempu Nedamov v Dubé, se radnice rozhodla, že tradiční letní akce nebude v příštích letech součástí kulturního kalendáře města. „Večer nastaly problémy, s nimiž se organizátoři v předešlých ročnících nesetkali. Občané si stěžovali na chování některých podnapilých návštěvníků kempu. Cílem města je zajistit našim občanům kulturní vyžití, ovšem za předpokladu, že se zábava bude po celou dobu držet v mezích slušnosti, což se při slavnostech, bohužel, nepodařilo," vysvětlila Zuzka Martínková z dubské radnice.

Na severu Čech znovu padaly rekordy

Severní Čechy - Na severu Čech dnes znovu padly teplotní rekordy téměř na všech meteorologických stanicích. Nejtepleji bylo v Teplicích, kde meteorologové naměřili 37,5 stupně. V Libereckém kraji bylo nejvíc v Doksech. Rtuť teploměru tam vystoupila na 37,3 stupně Celsia, řekl ČTK Martin Novák z Českého hydrometeorologického ústavu. V Libereckém kraji byly denní rekordy překonány na všech stanicích. Maximum z Doks pokořilo rekord z roku 1998, kdy bylo 33,2 stupně. Také dosavadní maximum z Teplic bylo z roku 1998, kdy bylo 33,9 stupně Celsia. V Ústeckém kraji rekordy nepadly jen ve Varnsdorfu, Tušimicích a v Žatci, jinde byla maxima překonána. V ústecké části Vaňov bylo 37 stupňů. Na středu meteorologové předpovídají na severu Čech skoro jasno až polojasno, odpoledne ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší teploty vystoupí na 32 až 36 stupňů Celsia.

Silnice přes Svojkov se uzavřela

Novoborsko - Bezmála tříměsíční úplná uzavírka začala v pondělí na silnici vedoucí obcí Svojkov. Objízdná trasa ve směru na Zákupy a Mimoň vede přes Dolní Pihel a Bukovany. Komplikace čekají řidiče, ale i cestující autobusem, kteří si budou muset zvyknout na upravené odjezdy vybraných spojů až o 10 minut. Autobusy ve směru od Nového Boru dojedou do Svojkova, kde se otočí a vydají se po objízdné trase. Na ní vznikne zastávka Nový Bor, Bukovany, u statku. Uzavírka skončí 31. října.

Zloděj s traktorem neujel, tak ho aspoň polil páchnoucí tekutinou

Dubá - Chtěl ujet s traktorem, ale neuměl ho řídit. Takový je ve stručnosti tragikomický příběh zloděje, který se ze čtvrtka na pátek vloupal po přestřižení visacího zámku do soukromé zemědělské haly v Dubé. Traktor za čtvrt milionu sice snadno nastartoval díky tomu, že majitel ponechal klíčky v zapalování, ale vůbec s ním neodjel. Uvízl totiž předními i zadními koly v uskladněném obilí. Podle policistů sleduje neznámý nenechavka příliš detektivní filmy, protože než místo činu opustil, polil interiér traktoru i jeho okolí velmi zapáchající tekutinou. Nejspíš proto, aby po sobě nezanechal pachovou stopu, a zmátl tak policejního psa, který by ho případně mohl vypátrat. Jak se zemědělec této odpuzující nepříjemnosti zbaví, ještě neví.

Vážná nehoda motorkáře. Do Pertoltic letěl vrtulník

Pertoltice pod Ralskem - Velmi vážným zraněním skončila v neděli podvečer nebezpečně vypadající havárie jednašedesátiletého motorkáře v Pertolticích pod Ralskem. „Muž jel od Stráže pod Ralskem na Pertoltice a nezvládl levotočivou zatáčku, vyjel mimo silnici, tam narazil do betonového silničního můstku a po nárazu vyletěl s motorkou do vzduchu. Naštěstí dopadl na jinou stranu než jeho stroj, který se po dopadu na zadní kolo ještě třikrát odrazil," popsala českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková. Motocyklista utrpěl vážná zranění a vrtulník ho převezl do liberecké nemocnice.

Oprava vodojemu skončila

Kravaře - Dobrá zpráva pro starousedlíky i chalupáře. V Janovicích u Kravař skončila rekonstrukce místního vodojemu. Jednalo se o komplexní rekonstrukci jak části stavební, tak i technologické, takže původní obsah vodojemu se navýšil na 26 metrů krychlových.

Chocová je šestnáctá

Česká Lípa - Šestnáctá v celosvětovém žebříčku v disciplíně 50 metrů prsa je českolipská plavkyně Petra Chocová po mistrovství světa v ruské Kazani. Svou pozici si vyplavala semifinálovým časem 31,4 sekundy, na postup to ale nestačilo. Plavkyni Chocovou provázely při přípravě na šampionát zdravotní potíže.

Inter REG liga mužů má pouze čtyři týmy

Česká Lípa - Pouze čtyři účastníky bude mít nový ročník Inter REG ligy házenkářů. Kromě českolipské Lokomotivy se do této regionální soutěže mužů v házené přihlásila ještě mužstva Turnova, Železného Brodu a Jičína „C". Podzimní část tak bude mít pouze šest kol, přičemž Lokomotiva zahájí novou sezonu v sobotu 5. září na domácí antuce v 11 hodin proti Železnému Brodu a zakončí ji 8. listopadu na půdě Jičína.