Město Česká Lípa už vybralo projektanta, který navrhne nový vodovod a splaškovou kanalizaci v této části města. „Situace obyvatel ve Staré Lípě je opravdu nešťastná. Dlouho však trvalo, než město získalo potřebné pozemky do majetku, navíc i veřejnou zakázku jsme museli soutěžit dvakrát,“ vysvětluje starostka Jitka Volfová. Za projekt město zaplatí 362 tisíc korun.

Pozemky, včetně uložených nefunkčních inženýrských sítí, získalo město v roce 2019. Z provedeného průzkumu následně vyplynulo, že je nutné splaškovou kanalizaci a vodovodní řad odstranit a nahradit novými. Předmětem veřejné zakázky je zpracování kompletní projektové dokumentace nových inženýrských sítí včetně návrhu likvidace stávajících. Dále pak zajištění inženýrské činnosti, součinnost při výběru zhotovitele stavby a autorský dozor.

Policisté z ředitelství pro Liberecký kraj se zapojili do trasování
Policisté z krajského ředitelství se zapojili do trasování kvůli covidu-19

Město vypsalo výběrové řízení na projektanta poprvé letos v létě, původně zakázku soutěžilo společně se zpracováním dopravní studie řešení celého území, protože lokalita navazuje na velkou rozvojovou plochu a obě místa tak budou v budoucnu propojena. Do tohoto výběrového řízení se však nikdo nepřihlásil, město jej tak muselo zrušit a vypsalo veřejnou zakázku znovu.

Zakázka však nyní obsahuje pouze projekt inženýrských sítí, zpracování dopravní studie město řešit odděleně. „Mám radost, že nyní se již podařilo zakázku vysoutěžit a začne se pracovat na projektu. I tak je před námi ještě dlouhá cesta, ale už jsme po ní vykročili,“ dodala českolipská starostka.