Nové koupaliště se zázemím také nesmí zasahovat do aktivní záplavové zóny. „Nabídky budeme hodnotit podle více kritérií, rozhodovat bude nejen cena, ale například i kvalita realizačního týmu,“ uvedl českolipský místostarosta Martin Brož.

Podle již existující studie je možné v areálu postavit nejen bazén s tobogánem, skluzavkami, prostorem pro plavání a nejrůznějšími vodními prvky o rozloze až 988 metrů čtverečních, ale také dětské brouzdaliště o rozloze až 63 metrů čtverečních. Navrhovaný bazén může mít maximální kapacitu až 323 osob, celý areál by jich pak měl najednou pojmout celkem 485. Denně by se zde mohlo vykoupat maximálně 1292 lidí.

Oprava vodovodu - ilustrační foto
V Mařákově ulici v Novém Boru budou opravovat vodovod. Práce potrvají do září

Projekt venkovního bazénu v přírodním areálu v Dubici dostal definitivní zelenou letos v lednu, kdy zastupitelé vzali na vědomí závěry ověřovací studie a rozhodli, aby město v přípravě projektu pokračovalo. Se samotnou stavbou chce město začít za dva roky.

„Pevně věřím, že uplynou už jen tři letní období, než se budou moci Českolipané vykoupat ve venkovním bazénu. Příprava takto náročného projektu zabere nějaký čas, ale vše směřujeme k tomu, abychom v roce 2022 vysoutěžili firmu, která venkovní bazén postaví,“ řekla českolipská starostka Jitka Volfová a dodala, že náklady na vybudování areálu jsou dle ověřovací studie odhadnuté na 130 milionů korun.