Běžkaři můžou vyrazit do upravené stopy například na Jizerskou magistrálu nebo do okolí Harrachova, kde se pro ně na víkend chystají další úseky.
Nejvíce sněhu na sjezdovkách mají po nedávné sněhové nadílce v krkonošské Rokytnici nad Jizerou.

V areálu leží až 120 centimetrů sněhu a sjezdovkám neublížily ani teploty nad nulou. "V provozu máme všechno," potvrdil Petr Ceé, ředitel Spartaku Rokytnice, který středisko provozuje. Příliš nezaostává ani Harrachov, na jehož svazích je 70 centimetrů až metr sněhu.

Areál nabízí velké lákadlo i pro běžkaře. Trati v okolí Harrachova pro ně budou poprvé v této sezoně upraveny v plném rozsahu. Ve výborném stavu je i oblíbená Jizerská magistrála, kde mohou lyžaři využít přes 170 kilometrů tras.

Dobré podmínky hlásí i další krkonošské areály. Například v Pasekách na Jizerou je až 90 centimetrů sněhu, ve Vítkovicích 80, v Benecku 60 a ve Vysokém nad Jizerou do 55 centimetrů. Sněhová pokrývka od 40 až do 75 centimetrů leží na svazích v jizerskohorských areálech Tanvaldský Špičák, Bedřichov a Severák-Hrabětice, které provozuje společnost Ski Bižu. V jejích střediscích jsou v provozu všechny vleky. "Má se výrazně ochladit, takže jsme přesvědčení, že víkend bude hodně zajímavý," láká lyžaře ředitel Ski Bižu Pavel Bažant.

V minulých týdnech se některá střediska v Libereckém kraji potýkala s nedostatkem sněhu, platilo to i liberecký areál na Ještědu, kde jsou v těchto dnech v provozu sjezdovky F10, Pod lany a Slalomák a také dětský vlek Bucharka. "Máme převážně přírodní sníh, od 30 do 50 centimetrů," uvedl Miroslav Pecháč ze Sportovního areálu Ještěd.

Na Ještědu čekají na mráz, který by umožnil zasněžování a pomohl rozjet i zbytek areálu. Sněhová děla by mohla začít pracovat v pondělí. Ve čtvrtek a v pátek se kvůli špatným klimatickým podmínkám nelyžovalo v nedalekém středisku Obří Sud Javorník. Pro sjezdaře se znovu otevřel na sobotu a na neděli.

Na Českolipsku je v provozu vlek ve Skiareálu Luž v Horní Světlé, kde se lyžuje každý den od 9.00 do 16.30. Na sobotu je připraveno i noční lyžování do 19 hodin.

Běžkaři zase mohou vyrazti na tratě kolem Polevska. Polevské tratě se nacházejí na Novoborsku v okolí obcí Polevsko, Kytlice, Svor, Prysk a Prácheň v nadmořské výšce 500 - 626 m na hranici Libereckého a Ústeckého kraje. Hlavním nástupním místem do běžeckých okruhů je Jedličná (Tannenberg) mezi obcemi Polevsko a Kytlice.