Prvky v českých národních barvách na některých modelech připomněly, že letos slaví Česká republika sto let od svého vzniku. I proto pořadatelé tradiční přehlídky bižuterie zadali jasné podmínky: „Vyberte si inspiraci v jednotlivých obdobích.“ „Nechtěli jsme retrospektivu, to tu bylo,“ vysvětlil Milan Kohout, ze Svazu výrobců skla a bižuterie, která každoročně akci pořádá. Kolekce proto jejich autoři tvořili do téma Noblesa 30. let, Volnost let 60. a Nové tisíciletí.

Ve 23. ročníku Jabloneckém poháru startovaly závodnice z celé republiky, dorazily také gymnastky ze Slovenska.
Přehlídka ladnosti a krásy, to byl Jablonecký pohár

Na mole defilovaly letos modelky s 54 autorskými návrhy, Preciosa se představila navíc s devíti svými. Kromě bižuterních a šperkařských firem z regionu, místních návrhářů a škol, se letos spolupodíleli i renomovaní autoři, EDaniely či Petr Kalouda. „Na další rok chceme oslovit ještě další špičkové návrháře,“ potvrdil záměr Kohout.

Módní přehlídka Svazu výrobců skla a bižuterie Made in Jablonec s podtitulem Glamorous Day se předvedla 1. března 2017 v Oblastní galerii v Liberci.
Přehlídka Made in Jablonec pokračovala v libereckých Lázních

Jabloneckou přehlídku v plné kráse viděla tisícovka lidí, znovu se na domácí půdě představí při Křehké kráse v srpnu. „Jedeme s ní i na veletrh cestovního ruchu do Jekatěrinburg. To je již potvrzený projekt,“ doplnil Pavel Kopáček, šéf svazu.