V atletické disciplíně vrhu koulí vybojoval skvělou bronzovou medaili. Handicapovaný sportovec, který je klientem Denní a pobytové sociální služby v České Lípě, měřil své síly se světovou konkurencí na olympijských hrách na přelomu července a srpna letošního roku.

„Svým vrhem čtyřkilovou koulí, dlouhým 7,58 metrů, vybojoval skvělé 3. místo. Celý náš tým pracovníků i kolektiv uživatelů naší služby mu moc gratuluje," shrnula ředitelka stacionáře Ilona Hummelová.

Radost z úspěchu českolipského sportovce neskrývá ani náměstkyně hejtmana pro sociální věci Lenka Kadlecová:

„Bronzová medaile Petra Čvančary je mimořádným úspěchem také pro naše zařízení, všechny moc potěšil a i já se přidávám s velkou gratulací."

Petr Čvančara jel na speciální olympiádu do Los Angeles v týmu Českého hnutí speciálních olympiád, které vyslalo do Ameriky celkem 67 sportovců.

Olympiáda je nejvýznamnější sportovní událostí světa pro handicapované sportovce a záštitu nad ní převzali prezident USA Barack Obama a jeho manželka Michelle Obamová, starosta Los Angeles Eric Garcetti a kalifornský guvernér Jerry Brown. Michelle Obamová osobně hry také zahájila.

O cenné kovy bojovalo na 7 tisíc sportovců ze 170 zemí světa.