Obce a města se do soutěže mohou hlásit do 7. března. Za léta svého konání se Zlatý erb stal již osvědčenou tradicí, která má na zvyšování kvality veřejného života v obcích a městech díky rozvoji internetu velký podíl. Na krajská kola pak naváže kolo celostátní. Účast v soutěži je pro města a obce zdarma. 

„Soutěžící dlouhodobě vnímají soutěž jako zdroj informací, zda jejich webové stránky splňují po obsahové stránce z pohledu aktuální legislativy vše podstatné, co má web obce nebo města obsahovat,“ podotkl náměstek hejtmana pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova Jiří Ulvr.

Lužické hory
Kraj podpoří dotací turistické oblasti. Nechybí ani Lužické hory

Ve Zlatém erbu kraje sestavují odbornou porotu, která hodnotí webové stránky a elektronické služby svých měst a obcí. Hlavní ceny budou v krajském i celostátním kole uděleny ve třech kategoriích. První jsou nejlepší webové stránky města, druhou nejlepší webová stránka obce a třetí Smart City a nejlepší elektronická služba. „V celostátním kole bude udělena také cena místopředsedy vlády pro digitalizaci za nejlepší turistickou prezentaci. Mimo měst a obcí mohou ve Zlatém erbu soutěžit i kraje, organizace turistického managementu a památky – hrady, zámky či muzea,“ dodal Ulvr.