Nařčení z korupce a z jiných podivných praktik při vybírání uchazečů na volná pracovní místa na novoborském městském úřadu vyřeší tajemník úřadu Antonín Metál skutečně neotřelým způsobem.
Jak už Deník informoval, podal sám podnět k prošetření na inspektorát práce, který by měl prověřit postupy při výběrových řízeních, která vyhlašoval.
To je však jen začátek. Podle jeho slov je mnohem závažnější fakt, že ho někteří zastupitelé podezírají z korupce a nikdo proti tomu nepodniká žádné právní kroky.
I v tomto případě bude postupovat naprosto proti jakýmkoli očekávání. Podá trestní oznámení.
Nebude to však trestní oznámení za pomluvu či křivé obvinění na kohokoli, kdo ho z porušování zákona podezírá, jak by se mohli lidé logicky domnívat.
Trestní oznámení podá sám na sebe


„Článek v Deníku vnímám jako zpracovanou informaci. Protože se necítím nijak z tohoto jednání vinen, rozhodl jsem se věc nechat prošetřit orgány činnými v trestním řízení,“ píše tajemník novoborského městského úřadu Antonín Metál v dopise, který adresoval redakci českolipského deníku.

„Oznámení odešlu v pondělíí Okresnímu státnímu zastupitelství v České Lípě, které žádám, aby tvrzení uvedené v tisku prošetřili. Pokud zjistí, že se skutečně podílím na přijímání úplatku nebo jiném zvýhodňování uchazečů o zaměstnání, pak nechť orgány činné v trestním řízení konají a já si za to ponesu plnou odpovědnost,“ píše Antonín Metál dále v dopise.
Starostka Nového Boru Stanislava Silná nezvyklé rozhodnutí tajemníka městského úřadu vítá.
„Už bylo dost různých intrik a politikaření. Na město a jeho představitele to vrhá před veřejností špatné světlo. Jsem postupem tajemníka velmi překvapená, ale musím konstatovat, že s ním souhlasím,“ říká starostka.