Zářivou scénu v duchu brazilského karnevalu navrhli a vytvořili manželé Wallachovi ze Šicího ráje. Brazilský výtvarník Ricardo Hoineff ji doplnil objekty z brazilské mytologie. Dívky se divákům představily jak ve večerních rbóách, tak i v plavkách. Volné disciplíny, které dívky plnily, byly tématicky pestré. Od boxu, přes zpěv, tanec až po ohnivou šou či herecký výstup.
Finále Miss Českolipska pořádala modelingová agentura Reas agency a Kultura Nový Bor s.r.o. „Být porotcem není lehké, ale Petra Skálová mě hned učarovala svou krásou, křehkostí a jemností,“ říká Ricardo Hoineff. Korunku nové miss Českolipska Petře Skálové předala loňská vítězka Blažena Suchomelová. Titul Miss internet získala Lucie Vitoslavská, miss Českolipského deníku je Kristýna Forejtová, 2. vicemiss Veronika Pařilová a 1. vicemiss Monika Černá.

Miss Českolipska Petře Skálové jsme položili několik otázek:

Jak jste se na soutěž připravovala?
Skoro vůbec. Bylo to totiž naprosto spontánní a nečekané. Prostě jsem se rozhodla ze dne na den.
Studujete na pedagogickém gymnáziu v Liberci, chcete být učitelkou nebo plánujete kariéru modelky?
Neumím si sama sebe představit jako učitelku. Po škole bych chtěla jít na vysokou a věnovat se klinické dětské psychologii. Mamka se tímto oborem zabývá, a tak k tomu mám blízko.
Modelingu bych se věnovala samozřejmě ráda, ale bohužel výška je můj handicap.


Jako volnou disciplínu jste si na finále miss vybrala moderní tanec. Máte k němu blízko?
Ano, začala jsem tančit a hrozně mě to baví. Ten pohyb, rytmus, choreografie. Dříve jsem v Novém Boru zpívala ve sboru Camella, teď se věnuji převážně tanci.


Měla jste na začátku soutěže nějaké své favoritky?
Nejdříve jsem měla jasné hned všechny tři, ale v průběhu soutěže se to změnilo. Nevím, jestli to bylo tím, jak jsme se s holkami poznávaly a něco jsme zažily, ale najednou jsem neměla vůbec představu o prvních třech. Všechny jsme byly hrozně rozdílné, některé blondýnky, černovlásky, velká, malá, štíhlá či baculatější. Byl mezi námi i velký věkový rozdíl. Jedné bylo patnáct a druhé 26 let.


Vyhrála jste zájezd do Paříže, jak se těšíte?
Paříž, to je centrum modelingu a elegance. Těším se na tu vůni Francie, hudbu, i stylové kavárny. Za chvíli začnou prázdniny, tak snad bude čas zajet se tam podívat.


Prozraďte nám také něco ze zákulisí. Panovala mezi dívkami rivalita?
No je to těžké, někdo se baví více, někdo méně, během soutěže jsme se poznávaly. Rivalita v pravém slova smyslu tu nebyla. Někdo se bavil více, někdo méně. Soutěže se zúčastnila i řada mých spolužaček, takže jsme byly spíš dobrá parta a trochu jsme si soutěž i užívaly. Doufám, že se s holkami ještě někdy sejdeme.