Čtyřiatřicetiletý muž si vyšel s kamarádem popít do jedné z českolipských hospůdek. Po přátelském povídání se muž rozloučil a odešel. Cestou zjistil, že zapomněl v pohostinství peněženku s částkou zhruba 10 000 Kč.

Po jeho návratu do občerstvovacího zařízení peněženku sice nalezl, ale uvnitř bylo jen něco málo přes dva tisíce korun. „Muž s jednou promilí alkoholu v krvi přišel na služebnu tento incident nahlásit," uvádí Ivana Baláková, mluvčí českolipské polici. Vzhledem k tomu, že byl muž opilý a zmateně popisoval průběh událostí, poslali jej policisté domu vyspat, aby přišel celý incident převyprávět druhý den.

Další den se muž však na policii nedostavil a tak ho vyšetřovatelé sami kontaktovali. Náhlé rozuzlení případu je muselo jistě dobře pobavit. Muž policistům sdělil, že jim dluží omluvu. Peníze o které měl takový strach mu z peněženky před jeho odchodem odebrala starostlivá maminka, která se nejspíš bála, aby celou částku nepropil. „Matka muži peníze nevzala pro své obohacení. Když se muž druhý den po flámu vzbudil, peníze mu vrátila a tím se případ vyřešil," shrnuje Baláková.