Od sobotního rána jsou už pro turisty bezpečné lesní porosty ve Starých Splavech, oblast Klůčku a před hlavní pláží v Doksech. Ale oblast chat pod Bílým Kamenem a v porostech směrem od Doks na Břehyň a Králův stolec jsou stále pro pohyb v lese nebezpečné. Zabezpečeny jsou pouze porosty v okolí pískovny u Lesního hotelu.

Bezpečná je také červená turistická stezka na Bezděz (Máchovka). „I tak žádáme, aby návštěvníci lesa dbali zvýšené opatrnosti a nevstupovali do okolí vyvrácených stromů. Na pondělí německá meteorologická služba předpovídá přechod větru o rychlosti cca 65 - 70 km/h. Může tedy docházet k pádu stromů, které byly jen částečně poškozené," varuje město Doksy.

Větrná kalamita napáchala v lescích, které patří městu Doksy a které spravuje organizace Městské lesy Doksy, rozsáhlé škody. Podle  šéfa dokských lesů Petra Válka spadlo v okolí Doks na tři tisíce kubíků dřeva. „Naše průměrná roční těžba je pět tisíc kubíků, dva tisíce jsme už doposud vytěžili. Takže doděláme tuto kalamitu a budeme mít letošní plán splněný," řekl Válek.

Nejhorší situace je podle něj v okolí Starých Splavů, kde dřevo spadlo v nepřístupném terénu a musí se sundávat za pomoci jeřábu.