Ten se jede už začátkem ledna ve Švýcarské Adelboden. „Poprvé tu byli loni a hrozně se jim tu zalíbilo. Navíc pozvolná trať se strmým závěrem odpovídá reliéfu trati, na které budou absolvovat důležitý závod,“ prozradil manažer ještědského areálu Jakub Čeřovský.

„Sjezdovka má stejně pozvolný začátek a prudký zlom,“ popsal Čeřovský. Právě tento klíčový bod závodníky podle něj hlavně láká. Trénink dnes proběhne mezi osmou a půl jedenáctou. „V té době bude pro veřejnost sjezdovka uzavřena, ale průjezd z Černého vrchu na Libereckou bude volný. Veřejnost tak může naše nejlepší sjezdaře vidět jak v cíli, tak u startu,“ přiblížil Čeřovský. Neobvyklý zážitek budou mít i ti, kteří se pondělní či úterní ráno vydají na Ještěd lanovkou.

„Závodníky budou totiž mít během obřího slalomu jako na dlani,“ dodal Čeřovský. Nejlépe si podle odborníků vede v letošní sezóně třicetiletý Ondřej Bank. V závodu Světového poháru v Alta Badii vybojoval těsně před Vánocemi pátou příčku a tento životní výsledek byl podle jeho slov tím nejlepším dárkem pod letošním stromečkem.

V obřím slalomu se prosadil do elitní desítky poprvé ve francouzském Val d'Isere, kde skončil na sedmé příčce. Jeho kolegovi z Dukly Liberec, Filipovi Trejbalovi, se vedlo ve Francii o poznání hůře, když mu o jedinou pozici uteklo startovní místo v první nasazené třicítce.