V domovské Praze si City Cross Run získal již značné renomé. Zážitkový běh láká svou rozmanitostí i českou závodnickou špičku. Prvního října letošního roku se v běžeckou arénu promění i Česká Lípa. Zúčastnit se mohou i chodci.

Závod odstartuje na náměstí T. G. Masaryka, odkud vyběhne proud lidí na zajímavou trasu po České Lípě i okolní přírodními scenériemi. Pořadatelé zajistí i hodnotný doprovodný program a další lákadla.

Běžci a motorky

V Praze účastníci loni probíhali skrz tramvaj a na podobnou libůstku se mohou se mohou těšit i běžci v České Lípě. Zhruba v polovině trasy proběhnou skrz závod mistrovství České republiky v kategorii Supermoto, který se v tu samou dobu koná na autodromu v Sosnové.

Není to jediná perlička, kterou běžci cestou potkají, kromě obligátních zdravotnických a občerstvovacích stanic budou podél trasy i hudebníci a roztleskávači, kteří jim dodají vytrácející se síly.

„Součástí akce bude i City Cross Walk, při kterém si účastníci projdou část trasy vycházkovým tempem, příjemný den v pohybu si tak mohou užít i senioři a matky s dětmi, zdatnější mohou běh absolvovat v rámci dvoučlenné štafety," říká ředitel příspěvkové organizace Sport Česká Lípa Pavel Císař.

Zájemci se mohou registrovat již nyní, na webových stránkách závodu citycrossrun.cz/ceska-lipa, kde jsou již k dispozici propozice a další informace k závodu.

Jednotliví běžci zaplatí za start v závodě 300 korun, štafety si musí dohromady připravit 500 korun. Každý účastník obdrží elektronické startovní číslo, občerstvení na trase i po závodě, SMS s cílovým časem i možnost uschovat si osobní věci. Na konci závodu pak každý dostane běžecké triko, které si pak může schovat na další rok.

„Protože je to první ročník jsme vypsali jen 700 startovních míst, podle toho, jak se bude vše zvládat uvážíme na příští rok jejich navýšení," říká Tomáš Binder, manažer Sport Česká Lípa, který má závod na starosti.