Kromě něj budou světelnými řetězy nazdobené všechny javory na náměstí a na veřejném osvětlení nebudou chybět vánoční motivy.

„Vánoční strom darují městu manželé Suchánkovi,“ řekla starostka Hana Moudrá s tím, že desetimetrový smrk nebude na českolipském náměstí jediný. U tradičního betlému budou opět malé stromky, které si sami nazdobí předškoláci z místních mateřinek. Další ozdobené stromy budou u KD Crystal, v Dubici a Dolní Libchavě. Nezapomnělo se ani na Manušice, Dobranov, Žizníkov a Okřešice.

Vánoční výzdoba v České Lípě přijde v letošním roce na 300 tisíc korun. Za stejné peníze jako loni bude ale advent v ulicích vypadat trochu jinak. Podle mluvčí českolipské radnice Kateřiny Urbanové se nainstaluje daleko více světelných motivů na veřejném osvětlení a ubude zelené chvojí. To ozdobí především ulici Jindřicha z Lipé.

Světelné motivy doplněné o velké světelné konzole oproti tomu budou v ulici Erbenova, U Synagogy, U Ploučnice, v Sokolské, Děčínské a Paní Zdislavy.

Slavnostní rozsvěcení vánočního stromu na náměstí T. G. Masaryka v České Lípě bude i letos doprovázet zpěv a bohatý kulturní program. Tradiční Vánoce v České Lípě proběhnou první adventní sobotu 26. listopadu. Návštěvníky přivítají na vánočním trhu již v deset hodin dopoledne. Náměstí bude obehnané vánočními stánky s nejrůznějšími druhy zboží a občerstvením.

U ozdobeného stromu se vystřídají se svými vystoupeními děti z českolipských mateřských a základních škol. Jak slibují organizátoři, nebude chybět ani oblíbená Ježíškova pošta, jejímž prostřednictvím doputují svěřená dětská přání na Boží Dar.

VÍCE ZDE: Advent v Lípě zahájí Ledecký a Havelka