Devět zastupitelů podepsalo nesouhlas s navrženými úpravami. Proti projektu vystoupil například Petr Kaplánek, který navrhl postup zcela zastavit a ukázat plány občanům Nového Boru. „Kavárna na náměstí přijde skoro na 15 milionů a přitom má průměr pouze 3,90 metru. Vždyť se tam lidé ani neotočí,“ upozornil Petr Kaplánek na jeden z několika nedostatků projektu.

Město Nový Bor již do záměru úprav náměstí vložilo zhruba dva miliony korun a už tento pátek chce jednat o možných případných změnách přímo s Bořkem Šípkem.
„Jsem mezi devíti, kteří podepsali nesouhlas s realizací dle návrhu Bořka Šípka. Rekonstrukce náměstí je potřeba, ale ať si lidé vyberou sami,“ řekl Miroslav Coufal.
Jeden z členů komise, která návrhy hodnotila byl Jan Vojta, který prohlásil, „Do poslední chvíle jsem nevěděl, čí návrhy hodnotím, toto bylo známo až po ukončení výběru projektu.“
Návrh je již pět let starý, občané jsou naprosto bez informací a většina z nich projekt vůbec neviděla.
Přitom jsou to právě občané Novoborska, kteří budou zrekonstruované náměstí využívat. Město by zcela určitě názor lidí mělo zohlednit a informovat je o průběhu realizace.