O vítězi rozhodují sami cestující prostřednictvím on-line formuláře umístěném na webových stránkách. Je to už pošesté, co si vítězství v anketě odnesl řidič společnosti BusLine.

„Povolání řidiče autobusu je velmi náročná profese, proto jsem rád, že jejich práce je oceňována v anketách tohoto typu," uvedl Tomáš Roubiček, generální ředitel BusLine. „Je to pro nás významná zpětná vazba, protože o vítězi rozhodují sami cestující. Zakládáme si na profesionálním přístupu k cestujícím, a to především z pohledu bezpečnosti a dochvilnosti, a také vstřícnosti a ochoty ze strany našich kolegů i kolegyň."

Vítěz Miroslav Šimek obdržel cenu, kterou je sklenice s vyrytým jménem. Miroslav Šimek najel v rámci MHD v České Lípě více než 200 tisíc kilometrů bez nehody. Jako profesionální řidič pracuje již deset let a jeho celkové kilometrové skóre se blíží ke dvěma milionům.

Panu Šimkovi je 61 let, žije v Písečné u České Lípy a svou profesi řidiče za společnost BusLine vykonává od roku 2008.

„Pan Šimek vždy patřil k řidičům, na které je maximální spolehnutí. Ještě se nikdy nestalo, aby odmítl nějakou práci, a vždy pomohl, když to bylo potřeba. Není problém ho kamkoliv vyslat a zadat jakýkoliv pracovní úkol, pokaždé jej splní na sto procent. Zajímá se i o změny a novinky na středisku a se svěřenou technikou nakládá příkladně. Jsem moc rád, že mám ve svém týmu takového kolegu," uzavřel Jan Kotek, vedoucí střediska Česká Lípa.