Vy jste sportovec, takže zpívání na akci Nejúspěšnější sportovec Českolipska vás asi nevyvede z míry, že?

Ke sportu mám blízko, párkrát jsme zpívala i v okresních kolech. I letos mě čeká sezona v rallye, jezdím mistrovství ČR v rallye sprintech, to jsou takové dvoudenní závody a budu mít asi deset dvanáct závodů.

Zkoušela jste třeba bungee jumping, zorbing a podobné adrenalinové zážitky, které jsou v posledních letech v módě?

Já nejsem adrenalinový typ, žádná extremistka, ale když mě někdo k něčemu vybídne, nenechám se dlouho přemlouvat, takže jsme se nechala vystřelit nahoru na bungeejumpingovém laně.

Jezdíte rallye, boxujete, ke kterému sportu máte ale nejblíže?

Nejblíž mám v současné době k rallye a k závěsné akrobacii, což je akrobacie na šálách, takových látkách.

Co je nebezpečnější?

Asi trochu nebezpečnější je rallye, tím, že se jezdí v autentickém prostředí, poměrně velkými rychlostmi a člověk neovlivní třeba technické závady nebo změny na trase. Ta akrobacie je přeci jen o té síle, o tom, jak hodně mám natrénováno.

NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ SPORTOVEC ČESKOLIPSKA

Zpěvačka a herečka Olga Lounová nebude jediná, kdo vystoupí na slavnostním večeru vyhlášení ankety Nejúspěšnější sportovec Českolipska 2012 v úterý 29. ledna. Průvodcem večera, který začíná v 18 hodin, bude například známý sportovní komentátor Štěpán Škorpil. Podívat se, kdo usedne na sportovní trůn, můžete i vy, čtenáři Českolipského deníku, kteří fandíte regionálnímu sportu. Vstupenky na slavnostní vyhlášení si můžete vyzvednout v redakci Českolipského deníku, Mariánská 216, Česká Lípa.

Co si myslíte o nedávné smrtelné tragédii v rallye, při které zemřely mladé dívky?

Já si myslím, že při každém sportu se umírá, třeba ročně deset chlapečků zemře pod fotbalovou brankou. Myslím, že v Česku je přísné zabezpečení tras, každých padesát metrů jsou cedulky, upozornění jsou na místech měsíc předem, takže je to spíš o nepozornosti těch diváků, kteří nerespektují pořadatele.

Sama jsem několikrát zažila situaci, kdy pořadatel vyhodil skupinku lidí z jednoho místa a oni se tam několikrát vraceli s tím, že je to jejich věc. Myslím ale, že by byli první, kdo by žaloval pořadatele, kdyby se něco stalo.

Vy jste byla tento rok devět dní na Rallye Dakar, jaké to tam bylo?

Byla jsem tam poprvé, s šéfem svého rallye týmu. Chtěli jsme to vidět, protože jsem dostala na příští rok nabídku na navigování v kamionu. Asi do toho nepůjdu, protože je to pro ženskou hodně nebezpečný na páteř. Určitě mě láká si to zkusit, je to ohromný zážitek.

Proto také jezdím rallye.

Už jste měla nehodu?

V podstatě nic velkého, jen prasklou nápravu, vždy jsem měla velké štěstí, což je pro závodníka důležité.

Broukáte si u sportu nějakou písničku?

Broukám si takovou mantru, abych se hodila do klidu, abych měla potěšení z jízdy. Na koncertech si ale broukám svoje písničky, protože při těch dělám i tu akrobacii.

Překvapila vás proměna Daniela Landy, se kterým jste hrála ve filmu Tacho, na Žita 44?

Ne, já u něj studuju na sportovního kouče, takže já vím, co za tím je a vím proč to je, takže mě to rozhodně nepřekvapilo.

Ve filmu jste s ním měla i intimnější scény, kde jste se líbali, jaké to bylo?

No dali jsme si polibek v autě, když to drkotalo a byla na nás namířená kamera, takže to nebylo nic extra.

Co v poslední době natáčíte?

Chystám film se Zdeňkem Troškou, druhý díl Doktora od jezera hrochů.