Tento nápad inicioval Stravovací provoz a vedení nemocnice ho s radostí podpořilo. „Často se lidé bojí nemocniční stravy, ale to neplatí pro naší nemocnici,“ zdůraznil vedoucí nutriční terapeut Marián Bučko. Nemocnice se snaží neustále zdokonalovat, samozřejmě s ohledem na diety pacientů.

Už od října loňského roku mají například zavedené Košíkové snídaně pro novopečené maminky, na výběr mají ze dvou variant, racionální a diabetické. Obsahují vždy vyváženou stravu plnou vitamínů, která je chystaná s rozmyslem pro maminky po porodu a ohledem na laktaci.

„Trefit se do chutí malých strávníku není nic jednoduchého, věříme, že možnost vybrat si ze tří jídel udělá malým pacientům radost a na oběd či večeři se budou vždy těšit. Na každé roční období jsme připravili tematické jídelníčky. Pacienti si tak vyberou a objednají den předem a pak už se mohou jen těšit na plné talíře,“ doplnil Bučko.