Změny, které se připravují, se tak budou týkat především zaměstnanců. Vedení nemocnice už tento týden navštívilo okresní nemocnici v Klatovech, kde již podobný systém funguje.

„Základním principem nového systému je to, aby se každý věnoval právě tomu, kvůli čemu na oddělení je. Aby se jednotlivé funkce nepřekrývaly, což se podle nás teď děje a v některých případech ve významné části," říká nový lékařský ředitel českolipské nemocnice Vladimír Trenčiansky.

Podle něj si to vyžádá zásah do struktury ošetřovatelské práce. „Jeden článek v této struktuře bude úplně vypuštěn a zůstanou sestry, přičemž jedna z nich bude za ošetřovatelskou práci plně odpovědná. Bude mít na zodpovědnost materiál, personál i podávání léků," doplnil Trenčiansky.

Podle generálního ředitele nemocnice Jaroslava Kratochvíla neznamená vypuštění jednoho místa na oddělení propouštění.

„Naopak, my chceme naše zaměstnance využít a zapojit je plně do toho. Ukázat jim, že o ně stojíme a potřebujeme je. To, že nám kvalifikované síly chybějí, to je fakt. Ale neděláme to ani proto, že bychom dostatek lidí neměli. Pouze chceme zefektivnit řízení péče," objasnil Kratochvíl. „Chceme zlepšit interní komunikaci, více komunikovat mezi sebou a ne si něco direktivně posílat prostřednictvím mailu. Cíl je, aby tu nebyly party podle pater nemocnice, ale abychom byli jeden tým."