A o čem bude první číslo? 

Těšit se můžete na obsáhlý rozhovor s tvůrci filmu Uranová generace. Tento celovečerního dokument právě vzniká na Českolipsku. Autoři Luděk Svoboda (režisér) a Rudolf Živec (producent) chtějí v dokumentárním filmu popsat zvraty kolem zářícího srdce regionu. Film bude hotový za dva roky, společně s ním vzniká také kniha s názvem Uraňáci.

Sportovní fanoušky zaujme jistě článek o ultramaratónci Petru Solničkovi či rozhovor s hrajícím manažerem českolipského florbalového klubu Štěpánem Slaným. Ten se svým týmem v loňské sezoně vybojoval postup do Tipsport Superligy a teď také překvapivou záchranu bez nutnosti bojů v play-down. Přesto cítí, že se jeho kariéra chýlí ke konci. Ještě minimálně jeden ročník by ale zvládnout měl. „Jsem takový diesel bez turba,“ povzdechl si Štěpán Slaný.

Jako Tip redakce můžete vyrazit na koncert Obdřeje Havelky, který do České Lípy přinese jazzovou atmosféru 20. let. 

A pozornost jsme věnovali i velkému tématu v podobě venkovního koupání v České Lípě. Když už se obyvatelé bezmála čtyřicetitisícového města pomalu dočkali diskutovaného letního osvěžení, radnice dala projekt k ledu.