Nejméně lidí bez práce od července 1997. Taková byla na konci listopadu nezaměstnanost na Českolipsku. Vyplývá to z posledních čísel zveřejněných úřadem práce (ÚP). V evidenci českolipského úřadu bylo na konci měsíce 2194 lidí, o 35 méně než v říjnu.

Českolipský deník.
KRÁTCE: Nezaměstnaných ubývá po stovkách. Na Malevil Cupu řádil zloděj

Lidí bez práce ubylo v celém Libereckém kraji. „Ke konci listopadu jsme evidovali 11 490 uchazečů o zaměstnání. Jejich počet byl o 370 nižší než na konci předchozího měsíce, ve srovnání se stejným obdobím minulého roku je nižší o 4 128 osob,“ uvedl v měsíční zprávě krajský analytik libereckého úřadu práce Petr Malkovský. Nejnižší nezaměstnanost v kraji byla na Českolipsku (2,6 %). V kraji ubylo volných míst, nejvíce neobsazených pozic je na Liberecku (4501).

Nezaměstnanost stále klesá i celorepublikově, už ale mnohem pomaleji než v předchozích měsících. Nadcházející zima by navíc mohla pokles zastavit úplně. „V nadcházejících měsících bude registrovaná nezaměstnanost, v souvislosti s postupným ukončováním sezónních prací a pracovních úvazků na dobu určitou, pravděpodobně stagnovat, případně mírně vzroste,“ uvedla generální ředitelka ÚP ČR Kateřina Sadílková.

Ilustrační foto
Na Českolipsku přibylo nezaměstnaných

V regionu zůstávají dlouhodobě neobsazené desítky míst pro šičky autopotahů. Chybí i zdravotnický personál.