Na českolipském Svárově začne příští týden rekonstrukce dvou na sebe navazujících křižovatek ulic Českých bratří, Partyzánská, U Rybníčku a Nebeského. Současně bude probíhat i oprava vodovodu.

Od 18. června do 16. září bude uzavřená část ulice Partyzánská od Husovy po Českých bratří, U Rybníčku od Máchovy po Partyzánskou a jeden jízdní pruh v ulici Českých bratří od Partyzánské ke garážím, kde bude provoz řídit semafor. Objízdná trasa povede Máchovou, Jaroslava Seiferta a Nebeského.

Ilustrační foto
Nezaměstnaných je méně než volných míst

Městská autobusová doprava, linky č. 208, 209 a 218, budou v tomto období vedeny ulicí Českých bří. až na Máchovu, zastávka MAD bude provizorně přesunuta z ulice U Rybníčku do Českých bratří (do úseku mezi Máchovou a Partyzánskou). Pro linku č. 206 povede objízdná trasa z ulice Partyzánská do ulice Česká, kde na jejím konci dojde k otočení a vrácení se zpět do ulice Partyzánská, tudíž nedojde k obsloužení přesunuté zastávky „Svárov“ v ulici Českých bratří.

V závěrečné etapě stavby, tj. předběžně od 17.září do 15. října bude již opět provoz (včetně MAD) veden ulicemi U Rybníčku a Partyzánská. Kyvadlově na světelné signály se bude jezdit ul. Českých bratří od Partyzánské po garáže a ul. Nebeského bude v tomto období slepá.

Městská knihovna Česká Lípa.
Česká Lípa vybere novou knihovnu v soutěži

Rekonstrukce by měla zvýšit bezpečnost chodců v těchto nepřehledných křižovatkách. „V tomto prostoru, kde projíždí poměrně velké množství vozidel, chybí chodníky a přechod pro chodce na trase z lokality rodinných domů Rasova hůrka k Základní škole Partyzánská. Řešení bezpečného pohybu v této oblasti po městě požadovali již delší dobu rodiče školáků z Rasovy hůrky,“ uvedl mluvčí českolipské radnice Václav Šámal.

Uzavírka komunikací na Svárově.Zdroj: mucl