Zisk organizace použije na zlepšení služeb pro obyvatele města. „V loňském roce, když jsem nastupoval do funkce, byl hospodářský výsledek něco málo přes dvacet sedm tisíc korun, další rok došlo ze strany města k určitému snížení financování organizace, přesto jsme za rok 2015 hospodařili s přebytkem 539 tisíc," říká Pavel Císař, ředitel organizace Sport Česká Lípa.

Tak dobrého výsledku dosáhla organizace především zefektivněním řízení celého komplexu služeb a vypovězením nevýhodných smluv vůči třetím stranám, nestalo se tak na úkor kvality služeb poskytovaných občanům. Císař jako příklad uvedl, že pokud se rozbilo nějaké čerpadlo ve strojovně bazénu, bylo okamžitě vyměněno. To prý v minulosti nebylo ani zdaleka pravidlem.

„Město vede příspěvkové organizace, které jsou schopny produkovat nějaký zisk ke zkvalitnění služeb vůči obyvatelům České Lípy. Aby při schvalování rozpočtu nestály s nataženou rukou a neříkaly ‚město dej', ale aby si na svůj provoz dokázaly vydělat v co největší míře samy," říká starostka České Lípy Romana Žatecká a dodává, že se to v případě Sportu povedlo.

Za rok 2015 se portfolio služeb rozšířilo a organizace v hledání dalších možností pro sportující občany pokračuje i nadále prostřednictvím rozšiřování sportovišť a novými možnostmi jejich využití. Ve svém hospodaření navíc stále více spoléhá na vlastní zdroje.

„Přijali jsme na zkoušku tři pracovníky z úřadu práce, čímž jsme ušetřili další peníze a musím říct, že se podařilo vybrat kvalitní lidi, které si tu i nadále nechám na klasickou smlouvu," dodává Pavel Císař.