Štěstí v neštěstí měl pětapadesátiletý začínající parašutista. Hrozivě vypadající volný pád skončil naštěstí jen otevřenou zlomeninou nohy a přepravou vrtulníkem do nemocnice. Parašutista tak na svůj osmý seskok určitě dlouho nezapomene. Vše se odehrálo na českolipském letišti Lada při letním soustředění Paraklubu Olymp z Prahy.
Očitá svědkyně Květoslava Odvárková popisuje nešťastnou událost. „Vypadalo to hrůzostrašně. Všichni už měli padák otevřený a jen ten jeden padal velikou rychlostí k zemi bez padáku. Měla jsem pocit, že se stane něco opravdu hrozného. Padák se mu otevřel až na poslední chvíli a pak jsem sledovala jen záchranku a vrtulník, jak si ho odváží.“
„Byl to rutinní seskok. Začínající parašutista při svém osmém seskoku trénoval volný pád,“ sdělil vedoucí člen paraklubu, který řídil na místě seskoky, a dodal. „Nezvládl svůj padák tak, jak by měl a dopadl 200 metrů od místa určení. Bohužel udělal chybu.“

O tom, jak si parašutista zlomil nohu, vedoucí seskoků
řekl: „Dopadl do oranice, sedl si na nohu a ta se pod vahou těla zlomila.“
K události přivolali záchranou službu. Na pomoc přiletěl i vrtulník, který zraněného parašutistu přepravil do nemocnice.
„Jednalo se o středně těžké zranění dolní končetiny. Pacienta jsme převezli na traumatologické oddělení liberecké krajské nemocnice,“ řekla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Kristýna Fejfarová.