Třetím dnem pokračuje rozsáhlé pátrání po čtyřiaosmdesátileté Jaroslavě Králíčkové, která žije v pečovatelském domě v Nových Zákupech. Ženu viděli svědci naposledy ve čtvrtek v půl třetí odpoledne na náměstí Svobody v Zákupech a o dvě hodiny později u odbočky na Nové Zákupy. Zpět domů však nedorazila.

„To, že se paní nezdržuje v místě svého bydliště, zjistila její snacha v podvečer a v devatenáct hodin se obrátila s prosbou o její vypátrání na policisty," uvedla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Pohřešovaná Jaroslava Králíčková.Do pátrání se už ve čtvrtek večer zapojili také hasiči a policejní vrtulník. Během nočního prohledávání v rojnici se však ženu nepodařilo najít a pátraní tak pokračuje. „Na místě v pátek přibyly další dvě jednotky hasičů z Mimoně, Nového Boru a společně s hasiči z České Lípy a Zákup provádějí průzkum v jednotlivých úsecích," doplnila mluvčí hasičů Zdeňka Štrauchová.

Přivoláni byli také kynologové a opět je nasazen vrtulník Policie ČR.

Pátrací skupiny nebyly úspěšné ani v pátek a v hledání pokračují dál.

Jaroslava Králíčková je asi 155 cm vysoká, velmi štíhlé postavy. Má šedé oči a šedobílé, kratší vlasy česané na pravou stranu s delší ofinou. Při odchodu z domova měla na sobě hnědé nebo zelené šaty, páskové boty a světle hnědou kabelku.

Žena trpí stařeckou demencí, špatně slyší a pohybuje se za pomocí hole. Policisté nyní potřebují zmapovat trasu, kterou již prošla.

Veškeré informace k 84leté ženě, po které policisté už druhý den marně pátrají, prosím oznamte na jakékoliv služebně Policie ČR nebo volejte tísňovou linku Policie ČR 158.