„Host sem přijel při natáčení seriálu o pivu a kolem piva, měl zájem o pohár, který je znám z Rembrandtova obrazu a my jsme měli to štěstí, že ho máme v nabídce, tedy podobný, menší, řekl sklář Jiří Haidl. Repliky historického skla vyrábí na podkladech získaných z archeologických výzkumů a ostatních historických pramenů. „U naší sklářské pece se snažíme co nejvěrněji napodobit skla našich předků a předchůdců,“ uvedl Heidl.
Do malého sklářského studia Jiřího Haidla ve Svojkově zavítal s kamerou slavný rakouský novinář a zejména propagátor pivovarnictví, pití piva Conrad Seidl.Zdroj: archiv Jiří Haidl
Conrad Seidl kdysi psal o politice v známých denících Kurier a Der Standard, je znám i jako viceprezident žurnalistické odborové organizace. Publikoval více než 25 knih. Zaměřil se nejen na sociologii, vojenství, ale na marketing (Značka JÁ, Prodej piva, Pivní business) a na pivní kulturu  (Pivní katechismus Conrada Seidla, Horní Rakousy – země piva, Seidlův pivní průvodce).

Již roku 2013 uvedl seriál Pivo na turné na televizním kanálu Servus TV. A předloni odvysílal i první řadu seriálu Beer-tastic! V souvislosti se svým zaměřením na téma piva a kulturu pivovarnictví se Seidl sám označuje za „pivního papeže“.

Jizerka.
ANKETA: Zaostřeno na krásu Jizerských hor. Pomozte vybrat tu nejlepší fotografii