„Je to další zdroj financování určený pro podporu života ve městě z veřejných peněz. Podporujeme aktivity, které dělají Českolipané, konají se v České Lípě nebo jsou určeny hlavně pro místní," zdůrazňuje starostka města Romana Žatecká.

Nejvíce peněz půjde na sportovní aktivity. Z fondu Rady města získaly prostředky například českolipské mažoretky Adelline na cestu na Mistrovství světa v Chorvatsku, podporu získali organizátoři ME Hip Hop Unite 2016, atletika, kulturistika, házená, střelba, stolní tenis či triatlon.

Pro mažoretky Adelline to byla jedinečná možnost jak odcestovat na mistrovství světa do Chorvatska, kam vyrazili tento týden. „V květnu jsme si na Mistrovství České republiky vybojovaly deset postupů na světový šampionát. Celkem nám v Chorvatsku startuje třináct choreografií s celkovým počtem šestačtyřiceti dívek. Účast na takových závodech je finančně velmi náročná, proto jsme za tuto možnost od města i sponzorů moc vděční. Holky si tak budou moci splnit svůj velký sen," uvádí trenérka českolipských mažoretek Adéla Vavrušková.

„Z oblasti kulturní chci vyzdvihnout dotaci na knihu I can´t get no Českolipská satisfakce, která bude pokřtěna v rámci 40. ročníku Českolipského divadelního podzimu," dodává místostarosta Juraj Raninec. Knižní projekt čtenářům připomene nezávislou hudební scénu na Českolipsku šedesátých a sedmdesátých let 20. století. Křest proběhne 15. října.

„Podpořili jsme i úspěšnou celorepublikovou soutěž Mladý moderátor a Český svaz ochránců přírody ZS Falco pečující o zraněné a trvale handicapované živočichy," doplnil místostarosta Raninec.