„Plním svou prioritu, kterou je informovanost o naší práci, zejména pak informace o našich záměrech, plánech a úkolech, které v letošním roce čekají," řekl hned v úvody své návštěvy plukovník Husák. Poté starostku Romanu Žateckou informoval o personální otázce, tedy kolika policisty v současné době policie v kraji disponuje, kde jich je nedostatek, kolik mužů či žen zákona je nutné doplnit a na jaké útvary, ale také o probíhající náborové kampani.

Kromě tohoto pro policisty důležitého úkolu hovořil plukovník Husák také o tzv. AMOK neboli prvosledových hlídkách. „Naší ambicí a cílem je, aby na každém územním odboru byly dvě tyto hlídky. Tito policisté mají speciálně vybavené vozy, nadstandardní výstroj a výzbroj a mají speciální výcvik, aby byli schopni řešit vypjaté události," vysvětlil policejní ředitel s odkazem na události v Uherském Brodě.

Policejní ředitel poskytl starostce Žatecké rovněž informace o kriminalitě v Libereckém kraji, potažmo na Českolipsku, a to i ve vztahu k celé České republice, v níž se projevil trend poklesu kriminality o čtrnáct procent, v Libereckém kraji pak zhruba o jedenáct procent.

Starostka setkání ocenila. „Velice děkuji za komplexní informace. Vše, co jste mi sdělil, mi dává ucelený pohled na to, jak si policie vede, co zajišťuje a co je její prioritou. Já vnímám spolupráci s policií jako velice přínosnou a důležitou a vážím si toho, že funguje i vzájemná informovanost," uzavřela Romana Žatecká.