Policie zabránila konání technoparty v Horní Libchavě. Na zakázané místo se v pátek v odpoledních hodinách začali sjíždět první účastníci. Policie hlídkovala jak na příjezdových cestách, tak na přístupech pro pěší. Rozsáhlý pozemek ohraničila igelitovými pásy.
Odpoledne se na místo snažila přijet dodávka s přenosnými toaletami, policisté ji ale do chráněné krajinné oblasti nepustili. „To, co se tu děje, je nesmysl. Je to jen cirkus, který nás všechny stojí statisíce na daních,“ řekl účastník party a dodal. „Medializace, zákazy, policie a všechno, co se okolo děje, je velkou reklamou a podle mého názoru se sem sjede ještě víc lidí, než pořadatelé očekávali.“
Na jeho slova však nedošlo a největší přizvané hvězdy techno scény svou účast odvolaly. Pořadatelé tedy neočekávají tak vysokou návštěvu, jak plánovali. S účastníky, kterých se v odpoledních hodinách sešlo zhruba dvacet, vyjednával i antikonfliktní tým policie. Dlouho se zdálo, že hrstka účastníků bude odolávat policejní přesile a aparatury i přes zákaz spustí.

Akci navštívil majitel pozemků z nedalekých Manušic, které nejsou v CHKO, a nabídl je pořadatelům. Pořadatelé souhlasili a technoparty přesunuli tam. Souhlasila i policie a povolila organizátorům vjet na původní místo, aby si mohli přestěhovat připravenou aparaturu.
„Za velký úspěch považujeme, že nedošlo k žádnému násilí,“ řekl jeden z členů policejního antikonfliktního týmu. Vyjednávání s nimi si pochvalovali i organizátoři akce. Obyvatel Horní Libchavy Josef Fuka je rád, že tam policie byla a že konání party zabránila. „Ať jdou raději pracovat. Tady by ti feťáci jen dělali bordel a ničili přírodu,“ řekl Josef Fuka.
Vpodvečer se účastníci i organizátoři přesunuli do nedalekých Manušic. „Nové místo není v chráněné krajinné oblasti, a tak nemáme zákonný důvod, abychom zasáhli. Situaci monitorujeme,“ uvedla tisková mluvčí českolipské policie Ivana Baláková. Dodala, že pokud by někdo rušil noční klid nebo veřejný pořádek, jsou připraveni zasáhnout. Přesun technařů vyvolal nevoli místních obyvatel. Došlo dokonce na slovní potyčky s majitelem pozemku. Policisté celou situaci uklidnili. Do Manušic se večer sjelo asi padesát technařů.