„Policisté udělili za porušení zákona 229 pokut v hodnotě 65 tisíc korun a bezmála dvě desítky případů policisté oznámili příslušnému správnímu úřadu. Dalších 39 osob nebylo za jízdy připoutáno bezpečnostním pásem, za což policisté udělili pokuty za více jak 11 tisíc korun,“ informoval policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Stanovenou rychlost porušilo 34 řidičů, 6 šoférů usedlo za volant pod vlivem alkoholu.

Akce Preventivní vlak na nádraží ve Frýdlantě.
Preventivní vlak zamíří do České Lípy. Školákům ukazují, jak se chovat bezpečně

Policisté se zaměřili nejen na dodržování stanovené rychlosti, způsobu jízdy, ale i na dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech a v jejich blízkosti. Pozornosti hlídek neunikl ani technický stav kontrolovaných automobilů, přičemž odhalily 84 vozidel, která nesplňovala technický stav pro provoz na pozemních komunikacích.

Na vybraných úsecích v kraji hlídky dopravní policie spolupracovaly se zástupci Českého svazu pivovarů a sladoven v rámci preventivního projektu Řídím, piju nealko pivo. Vzorní řidiči dostali dárek ve formě alkotestů a nealkoholických nápojů pro řidiče.

Požár v části obce Hradčany (Ralsko).
Hasiče zaměstnávají popadané stromy. Také zasahovali u požáru v Ralsku