První z termínů je již sobota 21. ledna, další pak proběhnou 11. února, 25. února a 19. března. Jak informoval mluvčí Libereckého kraje Filip Trdla, kurzu se mohou bezplatně zúčastnit začínající řidiči, kteří jsou držiteli řidičského oprávnění ne déle než 3 roky a mají trvalý pobyt v Libereckém kraji.

„Díky podpoře Libereckého kraje jsou pro zájemce bezplatné. Podmínkou je trvalý pobyt v Libereckém kraji a včasná registrace. Absolvovat je budou vlastními vozy,“ sdělil mluvčí LK. Ve spolupráci s projektem Start Driving tak v Sosnové mají nováčci za volantem příležitost zlepšit svou jízdu a natrénovat rizikové situace, do kterých se mohou při řízení auta dostat.

Někteří účastníci silničního provozu se totiž po relativně krátké době domnívají, že jsou zkušenými řidiči. „Málokterý z nich měl možnost si krizovou situaci skutečně vyzkoušet, a tedy správně na ni reagovat. Až při absolvování kurzu bezpečné jízdy si většina řidičů uvědomí, co auto dokáže za ztížených povětrnostních podmínek,“ řekl Jan Polák, ředitel Týmu silniční bezpečnosti.