Parkování před poštou u vlakového nádraží je složité. Několik málo míst pro automobily nestačí, je tu značka zákazu stání a lidé, kteří si jdou vyzvednout těžký balík, riskují, že dostanou od městských strážníků pokutu.
To se stalo i Johaně Římánkové. „V autě dvě malé děti, u okénka dlouhá fronta. Když jsem na poště vyzvedla balík, čekal na mě u auta městský strážník a dostala jsem pokutu,“ popsala.
Mluvčí České pošty Dita Václavíková potvrzuje, že s parkováním mají v těchto místech problémy i jejich vozy. „Podél této pošty vede jednosměrná komunikace a je tu deset míst pro parkování s označením zákaz stání, který neplatí pro poštovní vozy,“ popsala. Dodává, že pro Českou poštu je samozřejmě komfortní, když zákazníci mohou zastavit u objektu a vyřídit si, co potřebují.
Zástupce ředitele Městské policie v České Lípě Antonín Doležal připomněl, že značka zákazu stání umožňuje naložit a vyložit náklad. „Pohled strážníků nemusí být shodný s názorem řidiče. Pokud strážník neuzná jeho vysvětlení, pak bych doporučil, aby řidič neplatil pokutu na místě, ale obrátil se na správní orgán, který celou věc posoudí,“ uvedl Antonín Doležal.
Zeptali jsme se místostarosty Jana Stejskala, zda město bude parkování u nádraží řešit. „Zatím ho řešit nebudeme. Česká pošta totiž vybuduje svoji centrální pobočku na Svárově vedle autosalonu. Pak opustí pronajaté prostory Českých drah,“ předeslal Jan Stejskal. Jakmile se to stane, umožní to městu vytvořit další parkovací místa. Česká pošta má otevřít svoji novou pobočku koncem roku 2008. „Zákaz stání je tam zejména kvůli balíkové službě, která se má přemístit na Svárov,“ dodal.

Další zprávy z regionu najdete zde