Majiteli objektu, kterému ničivé plameny vzaly doslova všechno řemeslné vybavení potřebné k práci, chtějí lidé pomoci sbírkou.

„Prosím, prohledejte šuplíky doma v dílnách, kůlnách, stodolách a pohledejte v nich cokoli z ručního, elektrického a jakéhokoli nářadí. Klíče, šroubováky, vrtáky, šroubky a to přineste prosím na obecní úřad Hamr na Jezeře, kde bude sbírka ukládaná," vyzývá starosta Hamru na Jezeře Milan Dvořák.

Na serveru Google se dokonce objevila také speciální stránka, kam mohou lidé vkládat konkrétně, čím by mohli přispět.

Ničivé plameny zachvátily v neděli stodolu v Břevništi. Její majitel přišel o dílnu s veškerým nářadím.Majitelem stodoly je Jindřich Jirsák. Zaměstnanec obce, který se stará například o údržbu obecní zeleně, hlavně ale podle Dvořákových slov člověk, co by všechno všem opravil nejlépe zadarmo.

„Jistě každý doma něco najdeme a vším mu pomůžeme. Věřte, že vám to Jindra svýma zlatýma rukama určitě jednou vrátí," dodává Dvořák ve veřejné výzvě na sociální síti Facebook.

Pana Jirsáka, který dva dny po nešťastné události stále velmi těžce nese svou situaci, sbírka velmi překvapila. „Ani by mě nenapadlo, že by pro mě někdo mohl něco takového udělat. Srdečný dík všem," vzkazuje Jirsák.

Plameny zachvátily Jirsákovu stodolu v neděli krátce po 17. hodině. „Bylo tam deset cyklistických kol, motorové pily, svářečky, brusky, zimní pneumatiky na dvě auta. Nic z toho nezbylo," popisuje Jirsák. Rozsáhlý požár v Břevništi si vyžádal zásah osmi hasičských jednotek. Příčinu šetří hasičští specialisté i policisté.