Dialýza je taková „familiární“ záležitost

Česká Lípa – Rozhovor s primářem hemodialyzačního oddělení českolipské nemocnice Peterem Marchynem. 

Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa.
Dialýza je taková „familiární“ záležitost

Čedič zatím zůstane na Tlustci

Českolipsko – Výjimku prakticky povolující další těžbu na kopci Tlustec opět zrušilo Ministerstvo životního prostředí. Zastánci těžby nadále argumentují veřejným zájmem a finančním přínosem pro obce, odpůrci zase nevratným zásahem do přírody.

Kopec Tlustec patří k dominantám Českolipska. Čedič se na něm těžil od 70. let, protesty proti těžbě začaly v roce 1994.
Čedič zatím zůstane na Tlustci

Šestý nejlepší na světě je hasič Radek Musil z Liberce

Liberec/Los Angeles – Šesté místo v půlmaratonu obhájil v sobotu na Světových policejních a hasičských hrách liberecký hasič Radek Musil.

Musil ale rozhodně není žádným nováčkem na těchto tratích i za mořem. Například v roce 2014 si tu „vyběhl“ v San Diegu 10. místo ve své kategorii.  3. 8. 2017 odlétá liberecký profesionální hasič Radek Musil do druhého nejlidnatějšího města USA Los Angele
Šestý nejlepší na světě je hasič Radek Musil z Liberce

Podvodníci zaplavují sociální sítě

Liberecký kraj – Policie varuje před podvodníky, kteří vytvářejí falešné profily na Facebooku a chtějí získat peníze. Podvodníci se snaží získávat peníze prostřednictvím falešných profilů na sociální síti Facebook.

Policie. Ilustrační foto.
Podvodníci zaplavují sociální sítě

Desítky rodičů nezapsaly děti do školky. Hrozí jim pokuta

Severní Čechy - Podle zákona musí rodiče povinně zapsat do mateřské školy své ratolesti. Jde o děti narozené v době od září 2011 do konce srpna 2012.

Ilustrační foto.
Desítky rodičů nezapsaly děti do školky. Hrozí jim pokuta

Mají novou lávku, která se houpe

Stružnice – Místo staré lávky, kterou ve Stružnici zničila povodeň v roce 2013, stojí zbrusu nový most za 12 milionů korun. Každoročně zatopené zahrady, někdy i domy, poškozené silnice. Rozlitá řeka Ploučnice za sebou ve Stružnici zanechala už několik stop.

Místo staré lávky, kterou ve Stružnici zničila povodeň v roce 2013, stojí zbrusu nový most za 12 milionů korun. První chodci se po novém mostku prošli v úterý odpoledne, kdy proběhlo slavnostní otevření za účasti desítek místních obyvatel.
Mají novou lávku, která se houpe

Útulek v Dobranově ukončil spolupráci s Českou Lípou

Dobranov – Do konce října musí město Česká Lípa najít útulek, kam bude převážet zatoulané psy. Majitel útulku v Dobranově dal městu po dvaceti letech výpověď.

Fena křížence Bettynka, která je nyní v útulku v Dobranově, bude mít možná už brzy nový domov. Malá Silvinka společně se svojí maminkou uvažují, že by si ji adoptovaly.
Útulek v Dobranově ukončil spolupráci s Českou Lípou

OBRAZEM: Mácháč. Policisté zabavili marihuanu i extázi

Doksy - Tisíce lidí z celé České republiky, ale i ze zahraničí, vyrazily k Máchovu jezeru. Návštěvníci sem nepřijeli za rekreací, ale na tradiční taneční párty, která v Doksech probíhá celý víkend.

Policisté a celníci při pátečních kontrolách u Máchova jezera.
OBRAZEM: Mácháč. Policisté zabavili marihuanu i extázi