V tento den proběhne již 3. ročník Dne s historickými autobusy, který připravuje českolipská radnice v rámci celoevropské kampaně Den bez aut.

Zájemci se mohou mimo jiné těšit na Š 706 RTO + přívěs Jelcz, Double Decker Leyland, Praga RND, Š 706 RO a vyhlídkový Š 706 RTO. I letos nebudou autobusy jen ke koukání, ale lidé se s nimi budou moci svézt po vybraných trasách napříč městem a jeho nejbližším okolím. Při této příležitosti bude jezdit po celý den i MAD v České Lípě zdarma.

Oproti předcházejícím ročníkům se mění stanoviště, kde budou historické autobusy parkovat z prostranství parkoviště u OD Banco se přesouvají do Sokolské ulice a na parkoviště před KD Crystal. Akce bude probíhat od 9.30 hodin do 15 hodin.

Skupina prevence kriminality a výuky při Městské policii v České Lípě ve spolupráci s městem Česká Lípa, koordinátorkou projektů, Záchrannou službou Libereckého kraje, Týmem silniční bezpečnosti Libereckého kraje, DDM Libertin a Záchranným týmem Červeného kříže Liberec zve srdečně řidiče seniory na Dětské dopravní hřiště Arbesova 1955 u Průmyslové školy v České Lípě dne 22. září ve 13:00 hodin na akci “Den bez aut“.

V rámci této akce je připravena beseda na téma – Viditelnost, chodec, ČČK První pomoc a Senior v silničním provozu. Senioři obdrží malé dárky.