Manželka prezidenta Ivana Zemanová totiž v rámci svého vlastního programu během prezidentské návštěvy v Libereckém kraji zavítá také do Doks.

„Navštívit má naší knihovnu a Muzeum Čtyřlístku, kde ji uvítá autor komiksu, výtvarník Jaroslav Němeček i se svou ženou Lucií," uvedla Renata Mauserová, ředitelka Městského kulturního střediska v Doksech, pod které knihovna i Muzeum Čtyřlístku spadá.

Na Čtyřlístek v Doksech se už přišel podívat leckdo, ale tak důležitá návštěva tu ještě nebyla.

Ivanu Zemanovou čeká v Libereckém kraji dvoudenní pestrý program. Kam se kromě Muzea Čtyřlístku podívá?

Granát Turnov
Turnovské družstvo umělecké výroby vzniklo v roce 1953 sjednocením menších soukromých firem zlatníků a dnes je největším výrobcem originálních šperků s českými granáty. Jako jediná instituce v zemi má povolení k těžbě této suroviny v Podsedlicích na Litoměřicku a v lokalitě Vestřev na Turnovsku. Družstvo zaměstnává zhruba 260 lidí a jeho roční obrat je 150 mil. Kč.

Jedličkův ústav Liberec
Příspěvková organizace Libereckého kraje poskytuje cílenou péči o tělesně postižené děti. Zaměstnává odborné sociální pedagogy, logopedy a psychology. Disponuje i skupinovým bydlením pro tělesně postižené děti a dospívající. Poskytuje i ambulantní a odlehčovací služby a provozuje Domov pro osoby se zdravotním postižením.

Rautis Poniklá
Rodinná firma Rautis vznikla po roce 1989. Při privatizaci bývalých státních podniků se oddělila od firmy Astri, kde tehdy vyráběli perličkové ozdoby, štrasové borty, kovodíly a lustry. Rautis se zaměřil pouze na duté perle a ozdoby. V současné době zaměstnává 20 pracovníků a sezónní brigádníky. Většinu sortimentu firmy tvoří hotové vánoční ozdoby, zbytek hobby sety a perličky pro domácí výrobu.

Bozkovské dolomitové jeskyně
Jediné zpřístupněné jeskyně severních Čech. Nachází se v nich největší podzemní jezero v Čechách, i proto jsou Národní přírodní památkou. Chodby a jeskyně krášlí krápníky a charakteristické křemenné lavice, římsy a lišty. Nejatraktivnější jsou nazelenalá jezírka v jeskyních, které jejich části zatopují. Bozkovské jeskyně byly objeveny v roce 1947, zpřístupněny až 2. května 1969. Dodnes zde speleologové objevili 1100 metrů jeskynních chodeb.