Na českolipskou základní školu Špičák ve středu dopoledne dorazila vzdělávací road show YesNeYes, jejímiž hlavními tvářemi jsou herci Jiří Mádl a Tereza Tobiášová. Cílem akce je dětem ukázat zdravý životní styl. „Dnešní děti se málo hýbou. Mohou za to počítače, ale i rodiče, kteří podceňují význam sportu," řekl populární herec a bývalý hokejista Jiří Mádl.

Šestý ročník Jízd YesNeYes Všeobecné zdravotní pojišťovny po českých základních školách, který odstartoval minulý týden v Písku, dětem zábavnou formou ukazuje, jak je důležité správně jíst a pravidelně sportovat. Žáky prvního i druhého stupně čekalo představení mladých sportovců s BMX a street dance show.

Podle průzkumu realizovaného VZP počátkem letošního roku má nadměrnou hmotnost 56 procent Čechů. Problém často vzniká už v dětství, a proto je třeba dětem nenásilnou formou ukázat, že existuje řada moderních sportů, které je mohou bavit a zároveň přispějí ke zlepšení jejich kondice a potažmo i zdraví. Protagonisté Jízd YesNeYes navíc děti varují před jídlem typu fastfoodů," říká David Drahonínský, specialista služeb klientům VZP.