Mladý řidič troubením přiměl řidiče dodávky zpomalit a poté i zastavit. Když pak zajel před dodávku a šel se přesvědčit, zda je vše v pořádku, byl překvapený. "Nejprve řidiče dodávky upozornil na špatný technický stav vozidla a také na několik krizových situací, do kterých se při své jízdě dostal. Při tom si všiml, že je řidič opilý," uvedl tiskový mluvčí policie Vojtech Robovský. Na místo tedy vyrazila policie, kterou mladý řidič zavolal.

"Jakmile dorazili na místo přivolaní policisté z místně příslušného Obvodního oddělení v Žandově, došlo i na dechovou zkoušku. Přístroj opakovaně vyhodnotil přítomnost alkoholu v mužově dechu jako pozitivní. Všechna provedená měření hravě překonala hodnoty 3 promile. Nejvyšší dosažená meta dokonce atakovala hodnotu 3,4 promile," dodal Robovský.

Policisté 37letému řidiči dodávky sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení mu tak může hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok, zákaz činnosti nebo peněžitý trest. "Nutno podotknout, že velmi pravděpodobně jen díky uvážlivé reakci mladého řidiče nedošlo ke zranění ostatních účastníků silničního provozu a ke hmotným škodám," uzavřel Robovský.