Ještě do konce listopadu by měli stavaři dokončit například další etapu rekonstrukce náměstí v prostoru před Lužickými domky. Tamní práce běží podle informací starosty města Nový Bor Jaromíra Dvořáka se čtrnáctidenním zpožděním, přesto by termín dokončení prací neměl být delší.

V řádném termínu, to znamená nejdéle do konce letošního roku má potom skončit 3. etapa regenerace sídliště Rumburských hrdinů. Do příštího roku, konkrétně do jara, se naopak protáhnou stavba chodníku Generála Svobody i náročná rekonstrukce ulice Bedřicha Egermanna.

„V případě Egermannovy ulice jednáme se zhotoviteli, to znamená SVS a RWE, i mimo kontrolní dny. Měli jsme přesně nastíněný harmonogram, bohužel podáním odvolání jednoho z účastníků řízení došlo k jeho narušení," uvedl novoborský starosta. Ve spodní části uzavřené hlavní dopravní tepny města Nový Bor je v tuto chvíli již hotová kanalizace, vodovody a budují se přípojky.

Od 1. listopadu budou v pracích pokračovat plynaři. V souvislosti s rekonstrukcí bude v Novém Boru od pondělí platit další uzavírka. Až do konce roku řidiči neprojedou ulicí Nádražní ve směru do Revoluční ulice kvůli rekonstrukci kanalizace a vody pod železničním přejezdem v křižovatce Egermannovy ulice.