Deštivé a chladné počasí této soboty donutilo řadu lidí vůbec nevycházet z jejich domovů. Novoborské však doma neudrželo a mnoho z nich vyrazilo na náměstí Míru, aby se rozloučili s létem.
První zářijová sobota byla totiž vyhrazena nejen těm, ve kterých konec prázdnin vzbudil lítost, ale také všem ostatním, kteří prostě nechtěli sedět doma a zatoužili po dobré zábavě. Pro děti pohádka, pro mládež i pro ty starší hip hop a rock, soutěže, módní přehlídka, divadlo - to je jen malý výčet toho, co si organizátoři akce Rozloučení s létem pro návštěvníky připravili.
“Počasí se nám příliš nevydařilo, ale ani déšť, ani zima lidem nevadili a přece se sem přišli podívat,“ řekl Radovan Novotný, ředitel městského kina v novém Boru a zároveň jeden z pořadatelů akce. „Jsem také rád, že mohu říci, že nikdo z vystupujících nezrušil své plánované vystoupení. Ani Zdeněk Izer, na kterého dorazí určitě ještě další lidé,“ uvedl Radovan Novotný.
A měl pravdu. Krátce před šestnáctou hodinou se začal počet návštěvníků ještě zvyšovat a ve chvíli, kdy se na pódiu objevil populární bavič Zdeněk Izer, čelilo už na novoborském náměstí větru a dešti zhruba 300 lidí.
“Izer byl výborný, je to prostě klasik. Je vtipný a lidi baví. Celá tahle akce je super, až na to počasí,“ pochválil vystoupení Petr Ludvík z Nového Boru a přidal se tak k ostatním návštěvníkům.
Velký ohlas, zejména u mladšího publika, ovšem sklidila také hip hopová skupina z Nového Boru. Symphonic crew a NBB vystupovali na veřejnosti poprvé, publikum je však přijalo s nadšením. Vydupalo si dokonce přídavek a důsledkem bylo mírné zpoždění všech následujících vystoupení.

Další zprávy z regionu najdete zde