Kolaudace víceúčelového sálu v základní škole U Lesa v Novém Boru se nejen pro místní politiky stala prestižní událostí. Vzhledem k tomu, že se jedná o největší investiční akci města za mnoho let, není se čemu divit. Až do včerejšího dne však nebylo jasné, zda slavnostní kolaudace proběhne 1. nebo 7.listopadu.
Už před týdnem jsem informovali o tom, že kolaudace bude prvního. V úterý tohoto týdne však tajemník novoborského městského úřadu tuto informaci dementoval. Nejen Deník, ale i ostatní media pozval na slavnostní kolaudaci o týden později.
„Kolaudace proběhne skutečně prvního,“ oponoval místostarosta města Jindřich Mareš. „Na kolaudaci se přijede podívat i hejtman Libereckého kraje Petr Skokan,“ informoval Deník.
Úředníci, kteří sál kolaudovali, dorazili na místo už ve čtvrtečních dopoledních hodinách čehož byl místostarosta Jindřich Mareš svědkem a podle jeho slov proběhla naprosto v pořádku.
Odpoledne se na sál přijel podívat i místostarostou pozvaný hejtman Petr Skokan.
První slavnostní kolaudaci má tedy sál za sebou. Novoborská starostka Stanislava Silná však přijde kolaudovat a slavnostně sál otevřítaž příští týden.

Další zprávy z regionu najdete zde