Policie obklíčila na celou sobotu Zákupy na Českolipsku. Alespoň jedna hlídka stála na každém vjezdu do města a pomáhali jim v tom i příslušníci Celní správy.
Mnoho lidí se domnívalo, že se jedná o rozsáhlou dopravní akci zaměřenou na neposlušné motorkáře, kteří mají okolí Zákup v oblibě a sjíždějí se zde každý víkend na srazy v nedalekých skalách. Tak tomu ale nebylo. Pravým důvodem policejních manévrů byly informace o možném konání velkého koncertu příslušníků hnutí skinheads, kterých se podle neověřených informací mělo do města sjet několik stovek.
Ani na místní radnici a dokonce ani v kulturním domě, kde se akce měla podle policistů konat, však nikdo nic nevěděl. „Teď mi to volali policisté. Vůbec o ničem nevím,“ odpověděla vyděšeně na dotaz Deníku zákupská starostka Miloslava Hudaková dvě hodiny před sobotním polednem, kdy se podle policistů měli do města začít sjíždět první skinheadi.
To už ale bylo město neprodyšně obklíčené a žádná holá lebka neměla šanci se do města bez povšimnutí dostat. Navíc se na městském úřadě usídlil velící štáb, který měl koordinaci celé akce na starosti. Desítky členů policejní pořádkové jednotky z celých severních Čech byly také připravené v České Lípě a čekaly na pokyn k akci.
„Policii se podařilo zjistit, že se zde má konat koncert příslušníků hnutí skinheads. Monitorujeme proto situaci. V případě, že by došlo k porušení zákona, jsme připraveni okamžitě zasáhnout a zjednat nápravu,“ řekla v sobotu odpoledne českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková, která se společně s dalšími policejními důstojníky usídlila na zákupské radnici.
Po žádných skinheadech však nebylo po celý den v Zákupech ani vidu ani slechu. „Jste první skinhead, kterého dnes vidíme,“ vtipkovali při silniční kontrole ještě v sedm večer hlídkující policisté na adresu redaktora Deníku.

Přibližně hodinu na to už zde nebyli ani policisté a ani obávaní skinheadi a nedávná historie se opakovala.
Stejně jako před dvěma týdny, kdy kvůli možnému protestnímu pochodu obklíčili policisté českolipskou čtvrť Slovanka a nakonec byli jediní, kdo na plánovanou akci dorazil, tak ani v Zákupech se jejich informace nepotvrdily.