Uvízlý kamion ráno zkomplikoval provoz na silnici I/10 u Držkova na Jablonecku, policie také řešila několik dopravních nehod, obešly se ale bez vážnějších zranění. Neprůjezdná byla silnice 35 u Liberce ve směru na centrum, kde se srazilo několik aut. Kolony se tvořily i v opačném směru na Hrádek nad Nisou.

Situace se začala uklidňovat kolem jedenácté hodiny. „Veškeré komunikace v kraji jsou již plně průjezdné a bez omezení,“ informoval policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Policie ráno řešilo několik dopravních nehod na komunikaci I/35 protínající Liberec. Na úrovni nájezdu ke komunikaci I/14 došlo ke srážce tří automobilů. Další nehoda byla jen o několik desítek metrů dále, ve směru na Turnov. I zde se srazila tři osobní vozidla.

Dvě auta se srazila krátce před 9. hodinou na komunikaci I/35 v Paceřickém kopci ve směru do Liberce. „Všechny dopravní nehody se naštěstí obešly bez vážné újmy na zdraví,“ dodal mluvčí.

Neprůjezdná byla také silnice 35 u Hrádku nad Nisou směrem do Polska. I tato trasa je již pro dopravu otevřená.

Na Krajském operačním a informačním středisku HZS Libereckého kraje si v pátek 17. března připomněli výročí 20 let služby Lenky Sofie Šulcové.
Operátorka Lenka odbavila na lince 112 v Liberci přes půl milionu hovorů

Komplikace byly i přímo v Liberci, kde měly problémy hlavně autobusy. V Jablonci nad Nisou, ale i na dalších místech v kraji, se tvořila ledovka. Hned dvě dopravní nehody zablokovaly silnici I/9 mezi Českou Lípou a Novým Borem. Policie také na čas uzavřela silnici od Nového Boru do Kamenického Šenova, kde uvízl kamion. Další dvě nehody se staly ve Skalici u České Lípy.

Na Liberecku zůstává pro kamiony nad šest tun uzavřená silnice třetí třídy z Mníšku přes Oldřichovské sedlo na Raspenavu a Hejnice. Komunikace vede chráněnou oblastí, v zimě tam silničáři nemohou solit a vozovka se ve stoupání uklouzává. Motoristé musí na Raspenavu po silnici I/13 přes Frýdlant, která se udržuje chemicky. „Omezení platí odvolání v návaznosti na vývoj sjízdnosti," řekl Ondřej Svoboda ze společnosti Silnice LK, která má silnice v Libereckém kraji na starosti. Předběžně se počítá s otevřením silnice nejdříve ve čtvrtek.

Podle meteorologů vydrží proměnlivá oblačnost většinou se sněhovými přeháňkami po celý den, k večeru by mělo srážek ubývat. Přes den teploty dosáhnou maximálně čtyř stupňů Celsia, na horách bude po celý den mrznout. Vítr může v nárazech přesahovat 50 kilometrů v hodině a v otevřených úsecích se tak mohou tvořit sněhové jazyky.