Největší problémy jsou tradičně na trase ze Svoru na Jiřetín pod Jedlovou, kde na Šébru uvízlo několik kamionů. Zablokovaná je kvůli tomu i svorská křižovatka na trase z Nového Boru do Cvikova.

Kamiony ucpaly i silnici z Práchně na Nový Bor, ze stejného důvodu se tvoří kolony také ve Sloupu v Čechách. Problémy jsou i na trase mezi Českou Lípou a Novým Borem.

Policisté řešili od rána už řadu dopravních nehod. Několik aut se srazilo na silnici z Ralska na Bělou pod Bezdězem, ke srážce dvou aut došlo v ulici Osvobození v Kamenickém Šenově.

Pod tíhou mokrého sněhu popadaly stromy v Novém Boru či Cvikově. „V obci Blíževedly likvidovali hasiči tři spadlé stromy uprostřed cesty. Silnice byla zcela neprůjezdná. V Dolním Prysku zase spadl strom na střechu rodinného domu a způsobil tak majitelům nemalé škody na majetku,“ uvedla mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Zapadlému autobusu pomáhali hasiči v České Lípě a kamionu zase v Jablonném v Podještědí. Do odpolední třinácté hodiny vyjeli hasiči v Libereckém kraji ke čtrnácti haváriím. K nehodě s tragickými následky došlo před polednem v Rokytnici nad Jizerou, kde sněžný pluh srazil pěšího účastníka provozu. Přes veškerou snahu hasičů i zdravotníků se chodce nepodařilo zachránit.