Prodej pozemků v areálu sosnovského autoklubu se zřejmě vrátí na program jednání českolipských zastupitelů. Jde celkem o více než 3 500 metrů čtverečních pozemků, které soudní znalec odhadl na hodnotu 28 tisíc korun.

Navýšili cenu oproti odhadu

Výbor pro prodej nemovitostí prodej projednal a doporučil cenu sto tisíc korun, tedy 28 korun za metr čtvereční.

A právě cena se opozičním zastupitelům zdála velmi nízká. „Hodnota je odvozena od ceny lesních pozemků, které jsou nepřístupné. Ale tento konkrétní má cenu vyšší než tři sta korun za metr čtvereční,“ oponoval zastupitel Jaromír Štrumfa. K němu se připojila i Jitka Lukášková: „V pravidlech pro prodej není žádná cena dvacet osm korun za metr,“ připomněla.

Město parcely nevyužije

„Pozemek je vzadu za tribunami, využívá se jako technické zázemí. Pro město je nepoužitelný,“ přiblížil polohu parcel zastupitel Zdeněk Novák. Karel Tejnora zase připomněl nedávný prodej pozemků kynologickému klubu: „Těm jsme prodali metr za korunu. Důležité je, aby místo sloužilo,“ dal se slyšet.

Pozemky, které jsou v územním plánu Sosnové vedeny jako les, jsou přímo v areálu autodromu. Z důvodové zprávy se dovídáme, že je žadatel chce odkoupit za účelem ucelení areálu a úpravy zeleně.

Autoklub využívá pozemky za nájemné 0,85 Kč za metr čtvereční ročně.